Live-actionserie ‘Avatar: The Last Airbender’ staat nú op Netflix

Was jij vroeger fan van de animatieserie Avatar: The Last Airbender? Veeg dan je agenda van vanavond schoon, want de live-actionversie is vandaag door Netflix live gezet. Opnieuw volgen we het verhaal van Aang en zijn vrienden, die de wereld moeten redden en de Vuurnatie moeten verslaan.

Dit kun je verwachten van ‘Avatar: The Last Airbender’

De 12-jarige Aang is de enige overgebleven Airbender: iemand die alle vier de elementen (water, vuur, aarde en lucht) kan beheersen. Samen met zijn vrienden strijdt hij tegen de Vuurnatie om vrede en harmonie tussen de vier naties te herstellen.

Na de film The Last Airbender uit 2010, die matig ontvangen werd, is het nu dus tijd voor een heuse live-actionserie gebaseerd op de populaire animatieserie Avatar: The Last Airbender. Benieuwd? Op Netflix staan sinds vanmorgen alle acht afleveringen online. Ze duren tussen de 44 en 61 minuten.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

3 redenen om ‘Avatar: The Last Airbender’ te kijken

1️⃣ De populaire animatieserie Avatar: The Last Airbender staat op IMDb op de zevende plaats in de top 250 beste series ooit. Met het bronmateriaal zit het dus wel goed. De live-actionversie werd gemaakt door een schrijvers en regisseurs die titels als Game of Thrones en American Horror Story achter hun naam hebben staan.

2️⃣ Deze versie belooft diepere karakterontwikkeling en een rijkere verkenning van de Avatar-wereld. Zo komt het verhaal van Prinses Azula veel meer naar voren dan in de animatieserie ooit het geval was.

3️⃣ De eerste reacties van recensenten zijn erg veelbelovend. Het acteerwerk wordt geprezen, de gevechten zijn volgens de eerste kijkers spectaculair en het verhaal is zeer geschikt voor volwassenen.

Verhaal en trailer van de serie

Water. Aarde. Vuur. Lucht. Deze vier naties leefden ooit in harmonie, met de Avatar, meester van alle vier de elementen, die de vrede tussen hen bewaarde. Maar alles veranderde toen de Vuurnatie de Luchtnomaden uitroeide: de eerste stap van de Vuurmeesters om de wereld te veroveren. Nu de huidige incarnatie van de Avatar nog moet verschijnen, heeft de wereld de hoop verloren. Maar als een licht in de duisternis ontspringt er hoop wanneer Aang, een jonge Air Nomad – en de laatste van zijn soort – ontwaakt om zijn rechtmatige plaats als de volgende Avatar in te nemen. Samen met zijn nieuwe vrienden Sokka en Katara, broers en zussen en leden van de Southern Water Tribe, begint Aang aan een fantastische zoektocht vol actie om de wereld te redden en terug te vechten tegen de angstaanjagende aanval van Vuurheer Ozai.


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.