4 dingen die je moet weten voordat je ‘Avatar: The Last Airbender’ op Netflix kijkt

Maandenlang keken fans reikhalzend uit naar de live-actionversie van Avatar: The Last Airbender. Op donderdag 22 februari was het zover en is het hele seizoen op Netflix verschenen. Opnieuw volgen we het verhaal van Aang en zijn vrienden, die de wereld moeten redden en de Vuurnatie moeten verslaan. Is het verhaal wat weggezakt, of wil je de serie voor het eerst volgen? Dan zetten we vier belangrijke dingen op een rij die je moet weten voordat je aan Avatar: The Last Airbender begint.

1. Dit is het verhaal van ‘Avatar: The Last Airbender’

De live-actionversie op Netflix volgt hetzelfde verhaal als de animatieserie. In Avatar: The Last Airbender maken we kennis met de twaalfjarige Aang. Zijn wereld wordt geteisterd door de Vuurnatie. De Vuurheer heeft als doel om de wereld te veroveren. Lang lijkt de hoop verloren na het verdwijnen van de Avatar, totdat Aang wordt uitverkoren om de wereldvrede te herstellen. Samen met zijn vrienden Katara en Sokka gaat hij op avontuur om de wereld te redden.

Maar voordat Aang het gevecht met de heerser van de Vuurnatie aangaat, zal hij eerst alle vier de elementen moeten beheersen. Terwijl de meeste mensen slechts één element kunnen buigen, heeft de Avatar de kracht om alle elementen te controleren.

2. Dit is waarom de pijl op het hoofd van Aang oplicht

De blauwe pijl op het hoofd van Aang speelt een belangrijke rol in het eerste seizoen. Op sommige momenten geeft de pijl namelijk licht. Dit heeft alles te maken met de Avatar State. Wanneer de pijl op het hoofd van Aang begint te gloeien, worden zijn krachten versterkt door een aantal vorige Avatars. Aan Aang de taak om met deze kracht te leren omgaan.

3. Cast van ‘Avatar: The Last Airbender’

Het hoofdpersonage van Avatar: The Last Airbender is natuurlijk Aang. Eerder werd de rol vertolkt door Zach Tyler Eisen en Noah Ringer. In de live-actionserie neemt Gordon Cormier de rol opzich. De acteur heeft Filipijnse roots en groeide op in Vancouver, Canada. Voor het grote publiek is hij nog vrij onbekend, maar daar zal Avatar vast verandering in brengen.

Actrice Kiawentiio Tarbell speelt de rol van Katara. Haar kun je kennen van de serie Anne with an E. Voor de rol van Sokka mag acteur Ian Ousley de honneurs waarnemen. Hij speelde eerder in de serie 13 Reasons Why. Verder wordt de rol van Oom Iroh gespeeld door Paul Sun-Hyung Lee (The Mandalorian) en wordt zijn neefje Zuko vertolkt door Dallas Liu. Bijzonder om te vermelden is dat een aantal acteurs een speciale band met de animatieserie heeft. Acteur Daniel Dae Kim speelt in de live-actionserie Vuurheer Ozai, maar sprak de stem in van Generaal Fong in de laatste animatieserie en Hiroshi Sato in The Legend of Korra.

4. Wijzigingen ten opzichte van de animatieserie

Hoewel de live-actionserie hetzelfde verhaal en personages volgt, moest er wel een aantal wijzigingen worden doorgevoerd. Zo begint de serie niet hetzelfde als de animatieversie. Deze keuze is bewust gemaakt om de twee series van elkaar te scheiden. Ook lopen sommige verhaallijnen door elkaar, zodat het verhaal beter in een live-actionserie zou passen. Geen veranderingen ten opzichte van het verhaal zelf dus.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.


Synopsis: Netflix

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.