Disney+ laat zien: zó werd ‘Avatar 2: The Way of Water’ gemaakt

Het is een van de meest langverwachtste vervolgfilms ooit: Avatar 2: The Way of Water. Ruim dertien jaar lang hebben we geduld moeten opbrengen, maar als je ziet hoe de film gemaakt werd is dat niet zo gek. Disney+ biedt een kijkje achter de schermen in de documentaire Avatar: The Deep Dive. Een must-see!

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Een spectaculair kijkje achter de schermen in ‘Avatar: The Deep Dive’

Oscar-winnende regisseur James Cameron neemt ons in de documentaire ‘Avatar: The Deep Dive’ mee in zijn werkproces. Hoe werden de spectaculaire onderwaterscènes opgenomen? Hoe ging het er achter de schermen aan toe? En wat vinden de acteurs eigenlijk van het eindresultaat?

De 40 minuten durende documentaire was in Amerika al een tijdje te zien, maar is sinds kort ook in Nederland te streamen. In gesprek met regisseur James Cameron en acteurs als Kate Winslet, Zoë Saldana en Sam Worthington wordt het succes van de film ontleed en een uniek inkijkje geboden in een van de grootste filmprojecten van de afgelopen tijd. De eerste beelden bekijk je hieronder en de volledige docu is sinds een tijdje te zien op Disney+.

‘Avatar: The Deep Dive, A Special Edition of 20/20’ | Tuesday at 10/9c on ABC

Wanneer komt ‘Avatar: The Way of Water’ op Disney+?

Na de documentaire krijg je misschien wel zin om Avatar 2 (nog een keer) te kijken. Nu draait de film op dit moment nog in de bioscoop, maar komt deze natuurlijk ook naar Disney+. Dan rest de grote vraag: wanneer is het eindelijk zover?

De streamingdienst houdt op dit moment gemiddeld 49 dagen aan tussen de bioscooppremière en de streamingrelease. We merken echter dat dit bij grote bioscoopfilms weleens langer kan zijn. Zo verscheen Black Panther 2: Wakanda Forever op 9 november 2022 op het witte doek en is de film pas vanaf 1 februari 2023 in het aanbod van Disney+ te vinden. Hierbij werd dus een periode van 84 dagen (12 weken) gehanteerd. Als dit ook voor Avatar 2 het geval zou zijn geweest, hadden we de film rond 8 maart 2023 kunnen streamen. Uiteraard was dat niet het geval. Je hoort het direct van ons als we een officiële releasedatum hebben via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over ‘Avatar: The Way of Water’

Avatar The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

TitelAvatar: The Way of Water
Jaar2022
SoortFilm
Duur3 uur en 12 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Fantasie
RegisseurJames Cameron
CastMichelle Yeoh, Zoe Saldana, Sam Worthington, Kate Winslet, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver
Avatar: The Way of Water | New Trailer

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.