Australian Open 2024: live op tv en online tennis kijken

Het allereerste grandslamtoernooi van het jaar is weer afgetrapt door de tenniswereld en daarvoor reizen we af naar het land ‘down under’: de Australian Open 2024 is in volle gang! Vorig jaar gingen Novak Djokovic en Aryna Sabalenka er met de winst vandoor, maar wie mogen in januari ’24 de beker in ontvangst nemen? Van 14 tot en met 28 januari kun je genieten van het toernooi. We leggen je uit hoe je gratis en legaal online en op tv kijken kunt naar alle wedstrijden via een live stream vanuit Nederland.

Waar kun je de tenniswedstrijden van de Australian Open 2024 online kijken vanuit Nederland?

Allereerst is het goed om te weten Eurosport ook dit jaar de uitzendrechten van de grandslamtoernooien in de tennissport in handen heeft. Content van Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen via het video on demand-platform discovery+. In de onderstaande tabel vind je nog eens overzichtelijk uiteengezet hoe het met de uitzendrechten van de Australian Open 2024 bij de eerdergenoemde partijen en andere streamingdiensten.

discovery+➡️ Kijk direct naar de Australian Open 2024 via discovery+. Als abonnee van de streamingdienst kun je naar alle wedstrijden van dit tennistoernooi kijken.
Ziggo GOBij deze provider kun je de zender via online tv-kijken ontvangen. 👉 Kijk direct via Ziggo GO naar de zender Eurosport.
KPN iTVOok in dit basispakket vind je de Eurosport-zenders, net als bij andere aanbieders van televisie. 👉 Kijk direct via KPN iTV naar de zender Eurosport.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als tennis te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar tennis of andere sporten te kijken.
⛔️ NLZIETEurosport valt niet onder de zenders in het aanbod van NLZIET, maar je kunt er wel andere sportwedstrijden uit bijvoorbeeld het wielrennen of voetbal kijken.
⛔️ ViaplayDit jaar worden er geen wedstrijden van tennis bij Viaplay uitgezonden, maar Formule 1, darts en voetbalcompetities als de Bundesliga en de Premier League zijn er wel in het aanbod terug te vinden.
⛔️ VideolandDe uitzendingen van de Australian Open maken dit jaar geen onderdeel uit van het aanbod van RTL en/of hun streamingdienst Videoland.

Australian Open 2024 op tv: op deze zenders wordt het toernooi uitgezonden

Op tv kun je via de zenders Eurosport 1 & 2 live naar de volledige uitzendingen van wedstrijden tijdens de Australian Open 2024 kijken. Dit komt doordat de uitzendrechten in handen zijn van het bedrijf Warner Bros. Discovery, om precies te zijn bij hun onderdeel Eurosport. Zij hebben twee tv-zenders, waardoor je via je televisie naar de matches kunt kijken.

Bij veel tv-uitzendingen kun je daarnaast ook door online tv-kijken bij NLZIET allerlei programma’s en sportwedstrijden live en terugzien, maar de zenders van Eurosport maken geen onderdeel uit van deze streamingdienst. Daardoor kun je met een abonnement niet de Australian Open volgen.

Speelschema tennis: enkelspel en dubbelspel mannen/vrouwen

In januari vindt alweer de 112e editie van het Australische kampioenschap plaats. Bekijk nu het speelschema van het toernooi van enkelspel bij de mannen en vrouwen. De eerste wedstrijden worden gespeeld op maandag 14 januari en de finalestrijd staat gepland voor zaterdag 27 januari (vrouwen) en zondag 28 januari (mannen). Naast de winst en het prijzengeld zijn er belangrijke punten te verdienen voor de ranglijst.

DatumWeekdagWedstrijd
14 januari 2024Zondag1️⃣ Eerste ronde
15 januari 2024Maandag1️⃣ Eerste ronde
16 januari 2024Dinsdag1️⃣ Eerste ronde
17 januari 2024Woensdag2️⃣ Tweede ronde
18 januari 2024Donderdag2️⃣ Tweede ronde
19 januari 2024Vrijdag3️⃣ Derde ronde
20 januari 2024Zaterdag3️⃣ Derde ronde
21 januari 2024Zondag4️⃣ Vierde ronde
22 januari 2024Maandag4️⃣ Vierde ronde
23 januari 2024Dinsdag¼ Kwartfinales
24 januari 2024Woensdag¼ Kwartfinales
25 januari 2024Donderdag½ Halve finales vrouwen
26 januari 2024Vrijdag½ Halve finales mannen
27 januari 2024Zaterdag🏆 Finale vrouwen
28 januari 2024Zondag🏆 Finale mannen

Afbeelding ter illustratie