Australian Open 2023: live op tv en online tennis kijken

Het allereerste grandslamtoernooi van het jaar is weer afgetrapt door de tenniswereld en daarvoor reizen we af naar het land ‘down under’: de Australian Open 2023 is in volle gang! Vorig jaar gingen Rafael Nadal en Ashleigh Barty er met de winst vandoor, maar wie mogen in januari ’23 de beker in ontvangst nemen? Van 16 tot en met 29 januari kun je genieten van het toernooi. We leggen je uit hoe je gratis en legaal online en op tv kijken kunt naar alle wedstrijden via een live stream vanuit Nederland.

Waar kun je de tenniswedstrijden van de Australian Open 2023 online kijken vanuit Nederland?

Allereerst is het goed om te weten Eurosport ook dit jaar de uitzendrechten van de grandslamtoernooien in de tennissport in handen heeft. Content van Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen via het video on demand-platform discovery+. In de onderstaande tabel vind je nog eens overzichtelijk uiteengezet hoe het met de uitzendrechten van de Australian Open 2023 bij de eerdergenoemde partijen en andere streamingdiensten.

discovery+➡️ Kijk direct naar de Australian Open 2023 via discovery+. Als abonnee van de streamingdienst kun je naar alle wedstrijden van dit tennistoernooi kijken.
Ziggo GOBij deze provider kun je de zender via online tv-kijken ontvangen. 👉 Kijk direct via Ziggo GO naar de zender Eurosport.
KPN iTVOok in dit basispakket vind je de Eurosport-zenders, net als bij andere aanbieders van televisie. 👉 Kijk direct via KPN iTV naar de zender Eurosport.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als tennis te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar tennis of andere sporten te kijken.
⛔️ NLZIETEurosport valt niet onder de zenders in het aanbod van NLZIET, maar je kunt er wel andere sportwedstrijden uit bijvoorbeeld het wielrennen of voetbal kijken.
⛔️ ViaplayDit jaar worden er geen wedstrijden van tennis bij Viaplay uitgezonden, maar Formule 1, darts en voetbalcompetities als de Bundesliga en de Premier League zijn er wel in het aanbod terug te vinden.
⛔️ VideolandDe uitzendingen van de Australian Open maken dit jaar geen onderdeel uit van het aanbod van RTL en/of hun streamingdienst Videoland.

Australian Open 2023 op tv: op deze zenders wordt het toernooi uitgezonden

Op tv kun je via de zenders Eurosport 1 & 2 live naar de volledige uitzendingen van wedstrijden tijdens de Australian Open 2023 kijken. Dit komt doordat de uitzendrechten in handen zijn van het bedrijf Warner Bros. Discovery, om precies te zijn bij hun onderdeel Eurosport. Zij hebben twee tv-zenders, waardoor je via je televisie naar de matches kunt kijken.

Bij veel tv-uitzendingen kun je daarnaast ook door online tv-kijken bij NLZIET allerlei programma’s en sportwedstrijden live en terugzien, maar de zenders van Eurosport maken geen onderdeel uit van deze streamingdienst. Daardoor kun je met een abonnement niet de Australian Open volgen.

Speelschema tennis: enkelspel en dubbelspel mannen/vrouwen

Bekijk nu het speelschema van het toernooi van enkelspel bij de mannen en vrouwen. De eerste wedstrijden worden gespeeld op maandag 16 januari en de finalestrijd staat gepland voor zaterdag 28 januari (vrouwen) en zondag 29 januari (mannen). Bij de mannen was Novak Đoković de grote winnaar van het afgelopen decennium met maar liefst zes titels op zak, terwijl bij de vrouwen Serena Williams en Naomi Osaka de enigen in hetzelfde tijdsbestek waren met meerdere AO-titels. Zij wonnen beiden tweemaal.

TenniswedstrijdenData
Eerste ronde16-17 januari
Tweede ronde18-19 januari
Derde ronde20-21 januari
Vierde ronde22-23 januari
Kwartfinales24-25 januari
Halve finales26-27 januari
Finale28-29 januari