Waar kun je de Australian Open 2022 online kijken?

De Australian Open 2022 staat weer voor de deur met als grote missende naam natuurlijk Novak Djokovic vanwege zijn ontbrekende vaccinatiebewijs voor corona. Op maandag 17 januari 2022 gaan de eerste rondes van start, waarna uiteindelijk de finale op zondag 30 januari 2022 plaats zal vinden. De uitzendrechten voor dit toernooi zijn in handen van de streamingdienst discovery+ en haar sportkanaal Eurosport. Wil je via een live stream alle wedstrijden van het Grand Slam-tennistoernooi kijken? Hier vind je hoe je die online kijken kunt vanuit Nederland.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Waar kun je de tenniswedstrijden van de Australian Open 2022 online kijken?

Dit jaar zijn de rechten voor het Australische Grans Slam-tennistoernooi Australian Open in handen van Eurosport, onderdeel van het bedrijf Discovery. Hierdoor kun je op haar televisiezenders Eurosport 1 & 2 en bij haar streamingdienst discovery+ naar alle wedstrijden kijken via een live stream.

Als speciale promotie heeft discovery+ hiervoor een aanbieding gelanceerd, waardoor je nu tijdelijk in plaats van voor €59,99 slechts voor €29,99 het eerste jaar (dus omgerekend voor €2,50 per maand) naar alles op de streamingdienst kun kijken. Bekijk hier de actie op de officiële website van discovery+. Je krijgt dan zowel toegang tot alle sporten (inclusief Olympische Winterspelen in Beijing van 2022) als tot de complete entertainment catalogus.

discovery+➡️ Kijk direct naar de Australian Open 2022 via Eurosport, onderdeel van discovery+.
Ziggo GO➡️ Kijk direct via Ziggo GO naar de zender Eurosport.
📺 TV: EurosportDe wedstrijden worden dit jaar op TV via de kanalen Eurosport 1 & 2 uitgezonden.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar tennis of andere sporten te kijken.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als tennis te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ViaplayDit jaar wordt tennis niet via Viaplay uitgezonden.

Australian Open 2022 op TV: hier wordt het toernooi uitgezonden

Zoals hierboven in het schema te zien is, zijn de uitzendrechten van de Australian Open 2022 in handen van het bedrijf Discovery. Zij hebben de TV-zenders van Eurosport in handen (1 & 2), waardoor je via je televisie naar de wedstrijden van het toernooi kunt kijken.

De strijd wordt echter ook per live stream aangeboden via de streamingdienst discovery+, tevens in handen van het bedrijf achter Eurosport. Voor wie geen toegang tot de TV heeft of gewoon liever via een live stream de zenders inschakelt, kan daar ook gewoon live naar de kanalen worden gekeken. Hieronder bezoek je direct Eurosport 1 en 2.

Kijk direct live naar de TV-zender Eurosport 1 📺

Kijk direct live naar de TV-zender Eurosport 2 📺

Speelschema tennis: enkelspel en dubbelspel mannen/vrouwen

Enkelspel mannen en vrouwen

Bekijk nu het speelschema van het toernooi van enkelspel bij de mannen en vrouwen. De eerste wedstrijden worden gespeeld op maandag 17 januari en de finalestrijd staat gepland voor zondag 30 januari. Hier spelen onder andere de Nederlandse Botic van de Zandschulp, Arantxa Rus en Tallon Griekspoor in mee, maar Rafael Nadal is voornamelijk de te kloppen man nu Novak Djokovic en Roger Federer niet meespelen. Bij de vrouwen is Naomi Osaka dé grote kanshebber.

TenniswedstrijdenData
Eerste ronde17-18 januari 2022
Tweede ronde19-20 januari 2022
Derde ronde21-22 januari 2022
Vierde ronde23-24 januari 2022
Kwartfinales25-26 januari 2022
Halve finales28 januari 2022
Finale30 januari 2022

Dubbelspel mannen en vrouwen

Hieronder vind je het schema van alle wedstrijden in het dubbelspel van de mannen en vrouwen. De eerste partijen gaan van start op woensdag 19 januari, waarna de finale gespeeld zal worden op zaterdag 29 januari.

TenniswedstrijdenData
Eerste ronde19 januari 2022
Tweede ronde21-22 januari 2022
Derde ronde23-24 januari 2022
Kwartfinales25-26 januari 2022
Halve finales27 januari 2022
Finale29 januari 2022
Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.