Atalanta – Liverpool: live kijken op tv en online | 18 april 2024 | Europa League

Vandaag is de return van de kwartfinale in de Europa League aangebroken, dus de overgebleven teams moeten alles op alles zetten om de volgende ronde in de knock-outfase te bereiken. Er staan gelukkig weer mooie wedstrijden op het programma. Benieuwd wanneer en waar je Atalanta – Liverpool kunt kijken? De partij, met een cumulatieve beginstand van 3-0 voordeel voor de thuisploeg, wordt gespeeld op donderdag 18 april 2024 om 21:00 uur Nederlandse tijd in het stadion van de thuisploeg uit Italië. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Atalanta – Liverpool online kijken: live stream van de wedstrijd op donderdag 18 april 2024 om 21:00 uur Nederlandse tijd

De return van de kwartfinale van de Europa League staan op het punt te beginnen. Dit seizoen worden de uitzendingen wederom door ESPN verzorgd, aangezien zij onder andere de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Europa League en Conference League mogen vertonen in Nederland. Ook de match tussen het team uit Bergamo (Italië) en de tegenstanders uit Liverpool (Engeland) op donderdag om 21:00 uur Nederlandse tijd wordt uitgezonden via ESPN 3, zo blijkt uit de tv-gids. Sommige wedstrijden worden ook lineair op openbare televisiekanalen vertoond, waaronder deze op Veronica (mede te ontvangen via NLZIET).

De meeste kanalen van ESPN zijn verder doorgaans betaald bij providers, maar via de streamingdienst CANAL+ kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in het pakket met tv zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 75+ tv-zenders en meer. Je kunt de wedstrijd via de app of tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland.

NLZIET➡️ Ga meteen naar Atalanta – Liverpool bij NLZIET. Een selectie van matches uit de Europa League wordt ook via openbare kanalen uitgezonden en daar valt ook deze partij onder. Je kunt nu 14 dagen gratis kijken.
CANAL+➡️ Kijk meteen Atalanta – Liverpool via ESPN 3 bij CANAL+. Deze streamingdienst maakt het mogelijk om zo veel mogelijk wedstrijden van deze Europese competitie te volgen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk pakket met tv. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
🔀 Ziggo SportVia deze sportzenders worden niet de UEL- en UECL-wedstrijden, maar wel de matches van de UEFA Champions League (UCL) in Nederland uitgezonden. Dit pakket is ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPN en Odido. Door de combinatie met Vodafone kun je het zenderpakket eveneens gratis toevoegen bovenop 12 maanden 50% korting op je abonnement.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDit video on demand-platform biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ SkyShowtimeHet is meest recente streamingdienst uit dit lijstje, maar momenteel is er in Nederland geen sport in het aanbod te vinden.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en het Duitse Bundesliga-voetbal, maar Europees voetbal is er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de Europa League en Conference League worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen, aangezien ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.

Opstellingen van Atalanta en Liverpool tijdens deze wedstrijd in de Europa League 2024

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze partij in de kwartfinale van de Europa League 2024. Meestal worden de opstellingen op de dag van de wedstrijd ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Atalanta Bergamo vs. Liverpool FC staat donderdag om 21:00 uur Nederlandse tijd op de planning, dus we verwachten iets meer dan een uur ervoor te horen wie de basisspelers zijn.

🔵 Opstelling Atalanta: nog niet bekend

🔴 Opstelling Liverpool: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd van Atalanta vs. Liverpool

Heb je de partij afgelopen donderdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Dan zijn daar twee mogelijkheden voor. Mensen die de hele wedstrijd willen streamen, kunnen voor de match tussen deze twee ploegen uit Engeland en Italië terecht bij ESPN mits deze lineair is uitgezonden. Bij dit video on demand-platform is het namelijk mogelijk om elke match tot 7 dagen terug te kijken, zoals hier bij CANAL+ uitgelegd wordt. In het overzicht bovenaan dit artikel legden we al uit dat je bij deze partij tevens ESPN standaard zonder aanvullende kosten binnen het tv-pakket krijgt.

Daarnaast is ook de samenvatting van de wedstrijd doorgaans online te zien en die is voor iedereen vrij toegankelijk. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Atalanta Liverpool donderdag 18 april 2024 Anfield’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van de Europa League in 2024 op tv en online kijken met een live stream

De uitzendingen van de Europa League volg je dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap met een ESPN abonnement, een partij die de videodienst ESPN Watch aanbiedt en daarnaast ook vier tv-zenders heeft. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET lineair uitgezonden wedstrijden van Europees voetbal en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.