Kijktip: nieuwe serie ‘The Artful Dodger’ nu te bingen op Disney+

Op zoek naar een nieuwe serie om te bingen en gek op historische verhalen? Dan kun je vanaf vandaag op Disney+ terecht, waar The Artful Dodger in première is gegaan. Deze serie is een vervolg op Charles Dickens’ Oliver Twist en vertelt het verhaal van de vingervlugge zakkenroller Jack Dawkins.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Verraad en liefde in ‘The Artful Dodger’

Het is de jaren 1850. Jack Dawkins heeft zijn ‘carrière’ als zakkenroller aan de wilgen gehangen en is chirurg geworden. Als oude bekende Fagin terugkeert naar zijn woonplaats en hem vraagt nog één inbraak te doen, blijkt het voor Jack toch lastig om zijn poot stijf te houden en op het goede pad te blijven. Ondertussen heeft hij zijn oog laten vallen op Lady Belle, de dochter van de gouverneur.

Fans van Oliver Twist kennen Jack Dawkins als Olivers goede vriend. In zijn eigen serie wordt de hoofdrol vertolkt door de Britse acteur Thomas Brodie-Sangster, die je kunt kennen van Love Actually, The Maze Runner of The Queen’s Gambit. Ook David Thewlis, bij velen bekend van zijn rol als Remus Lupos in de Harry Potter-films, is te zien in de nieuwe serie.

Kijkers zijn erg enthousiast over de serie

In Amerika is het eerste seizoen van The Artful Dodger al een tijdje te zien en raken kijkers er maar niet over uitgepraat. Op IMDb belonen ze de serie met een dikke 7,9 en ruim 96% van de stemmers op Rotten Tomatoes vindt het een echte aanrader. Ook op social media regent het positieve reacties. Hieronder hebben we er een paar op een rij gezet.

‘The Artful Dodger’ is nu te bingen op Disney+

Vandaag heeft Disney+ alle afleveringen van The Artful Dodger live gezet. Daarnaast kijk je vanaf vandaag ook naar The Creator bij de streamingdienst. Deze sciencefictionfilm presenteert een wereld waarin mensen in oorlog zijn met kunstmatige intelligentie. Joshua moet een dodelijk wapen opsporen en onschadelijk maken.

Benieuwd wat er nog meer naar de streamingdienst van Disney komt in de toekomst? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.


Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.