Live stream: Arsenal – Tottenham Hotspur | 1 oktober 2022 | Premier League

In de hoogste Engelse voetbalcompetitie—de Premier League—is de volgende speelronde aangebroken met onder andere een partij tussen twee grootmachten uit Londen: Arsenal – Tottenham Hotspur. Deze Noord-Londense derby wordt vanmiddag, op zaterdag 1 oktober 2022, om 13:30 uur gespeeld in het Emirates Stadium. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

Arsenal – Tottenham Hotspur online kijken: live stream van de wedstrijd op zaterdag 1 oktober 2022 om 13:30 uur

Vorige maand is het nieuwe seizoen van de Premier League begonnen. De uitzending wordt dit keer door Viaplay verzorgd, omdat deze streamingdienst de rechten voor de Engelse voetbalcompetitie in de wacht heeft weten te slepen. In Nederland zal de wedstrijd dus enkel en alleen bij dit video on demand-platform te streamen zijn. Wil je nu meteen de wedstrijd bekijken? 👉 Ga meteen naar Arsenal – Tottenham Hotspur bij Viaplay.

Wanneer voetbalwedstrijden op televisie worden uitgezonden, is het in sommige gevallen mogelijk om bij NLZIET de wedstrijd via online tv te kijken. Viaplay is echter enkel een streamingdienst en heeft geen eigen kanaal op de televisie. Hierdoor is er geen lineaire tv-uitzending, maar je kunt wel Viaplay op tv kijken door bijvoorbeeld met een Chromecast of via Apple TV de uitzending op het grote scherm te vertonen. In het overzicht van alle wedstrijden van voetbal vandaag vind je precies welke match op welke dag & tijd in het programma staat. Je vindt in de tabel de uit- en thuisteams, competitie en waar het te zien is op tv + online.

Martin Keown and Stuart Pearce preview the North London Derby between Arsenal vs Tottenham 🔥💪

Huidige stand en uitslag van de vorige wedstrijden tussen Tottenham Hotspur en Arsenal

De laatste keren dat Tottenham Hotspur en Arsenal tegenover elkaar stonden ging het redelijk gelijk op, al werd er in vijf matchen nooit daadwerkelijk gelijkgespeeld. Driemaal won Tottenham, terwijl Arsenal er slechts twee keer met de winst vandoor ging. Het jaar 2020 was voor de Spurs was met 2-0 en 2-1 voor de Spurs, terwijl de Gunners in 2021 tweemaal te winst pakten (2-1 en 3-1). De laatste strijd was op 12 mei 2022 en deze eindigde in een winst van 3-0 voor het team in de witte shirts. Als we naar de volledige historie van wedstrijden kijken, zien we dat Arsenal met 79 keer het meest wist te winnen. De strijd eindigde 61 keer in winst voor Tottenham en 61 keer in een gelijkspel.

🔴 Arsenal FC⚪️ Tottenham Hotspur
79 overwinningen51 keer gelijkspel61 overwinningen

Vorm in vorige wedstrijden

Qua vorm staan de beide clubs er prima voor. Arsenal won van Brentford (0-3), FC Zürich (1-2), Aston Villa (2-1) en Fulham (2-1), terwijl enkel werd verloren van Manchester United met 3-1. Tottenham Hotspur deed het bijna net zo goed, want zij wonnen van Leicester City (6-2), Olympique Marseille (2-0) en Fulham (2-1). Naast een verlies van Sporting Lisbon (2-0) werd echter ook gelijkgespeeld tegen West Ham United met 1-1. Het belooft dus een spannende partij te worden. We gaan het vanmiddag meemaken, want om 13:30 uur Nederlandse tijd barst de strijd los in het Emirates Stadium in London.

Arsenal FC recente wedstrijden
Tottenham Hotspur recente wedstrijden🔘

Stand in de Premier League

Verder nemen we natuurlijk even een kijkje in de huidige stand van de Premier League. Het aantal gespeelde partijen is niet voor alle teams gelijk, maar toch geeft dit een beeld van hoe de teams er momenteel voor staan. De partij tussen Arsenal en Tottenham Hotspur is een gevecht binnen de top 3 van de competitie, want de eerstgenoemde club staat op de 1e plaats en de laatstgenoemde op plek 3. Goed om te weten: aan het einde van het seizoen zullen plek 1 tot en met vier naar de groepsfase van de Champions League gaan, terwijl plek 5 in de groepsfase van de Europa League speelt. De laatste drie posities zullen degraderen naar de EFL Championship.

PositieClubPuntenGespeeld
1 🏁Arsenal187
2 🏁Manchester City177
3 🏁Tottenham Hotspur177
4 🏁Brighton136
5 🏳️Manchester United126
6Fulham117
7Chelsea106
8Liverpool96
9Brentford97
10Newcastle United87
11Leeds86
12Bournemouth87
13Everton77
14Southampton77
15Aston Villa77
16Crystal Palace66
17Wolverhampton67
18 🚩West Ham47
19 🚩Forest47
20 🚩Leicester City17

Alle wedstrijden van de Premier League in 2022 op tv en online kijken met een live stream

De Premier League is dit jaar in handen van Viaplay, een nieuwe speler in het Nederlandse streaminglandschap. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay tevens genieten van de Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse voetbal er niet te vinden. Ook discovery+ heeft met de Zweedse Allsvenskan een eigen competitie in handen.


  • Hoe laat is de wedstrijd Arsenal – Tottenham Hotspur vandaag (zaterdag 1 oktober 2022)?

    De aftrap van deze partij in de Premier League is in de avond om 13:30 uur in het Emirates Stadium.

  • Via welke zender van op tv wordt Arsenal – Tottenham Hotspur vanavond uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden door de streamingdienst Viaplay. Hierdoor kun je via je televisie en online naar de partij tussen de teams kijken met een live stream, zoals in dit artikel wordt beschreven.


Afbeelding ter illustratie

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.