Live stream: Arsenal – Liverpool | 9 oktober 2022 | Premier League

In de hoogste Engelse voetbalcompetitie—de Premier League—is de negende speelronde aangebroken met onder andere een partij van twee grootmachten: Arsenal – Liverpool. Op zondag 9 oktober 2022, om 17:30 uur Nederlandse tijd, is de aftrap in het Emirates Stadium in Londen. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

Arsenal – Liverpool online kijken: live stream van de wedstrijd op zondag 9 oktober 2022 om 17:30 uur

Recentelijk is het nieuwe seizoen van de Premier League begonnen en momenteel zitten we in speelronde 9 van het jaar. De uitzending wordt sinds 2022 door Viaplay verzorgd, omdat deze streamingdienst de rechten voor de Engelse voetbalcompetitie begin dit jaar in de wacht heeft weten te slepen. In Nederland zal de wedstrijd dus enkel en alleen bij dit video on demand-platform te streamen zijn. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van welke video on demand-platforms de voetbalwedstrijd de partij tussen Arsenal FC en Liverpool FC vertonen op zondag 9 oktober 2022 om 17:30 uur Nederlandse tijd.

Viaplay➡️ Ga meteen naar Arsenal – Liverpool bij Viaplay. Hier worden in ieder geval tot 2028 nog alle Premier League-wedstrijden uitgezonden. Als je je nu aanmeldt, dan krijg je door een tijdelijke deal 25% korting op een jaarabonnement.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ VideolandEr worden momenteel geen wedstrijden van Premier League-voetbal bij Videoland uitgezonden.

Wanneer voetbalwedstrijden op televisie worden uitgezonden, is het in sommige gevallen mogelijk om bij NLZIET de wedstrijd via online tv te kijken. Viaplay is echter enkel een streamingdienst en heeft geen eigen kanaal op de televisie. Hierdoor is er geen lineaire tv-uitzending, maar je kunt wel Viaplay op tv kijken door bijvoorbeeld met een Chromecast of via Apple TV de uitzending op het grote scherm te vertonen. In het overzicht van alle wedstrijden van voetbal vandaag vind je precies welke match op welke dag & tijd in het programma staat. Je vindt in de tabel de uit- en thuisteams, competitie en waar het te zien is op tv + online.

FULL PREVIEW of Arsenal vs. Liverpool: ‘I’m a worried man!’ - Steve Nicol | ESPN FC

Huidige stand en uitslag van de vorige wedstrijden tussen ‘The Reds’ en ‘The Gunners’

De laatste vijf keren dat Arsenal en Liverpool tegenover elkaar stonden was de winst hoofdzakelijk voor de laatstgenoemde ploeg. Liverpool won namelijk in 2021 met 0-3 en 4-0, waarna in 2022 eerst bloedeloos gelijkgespeeld werd in de League Cup met 0-0. Vervolgens eindigde scores echter wederom in een winst van 0-2 en 0-2 voor The Reds. The Gunners bleven dus vijfmaal met lege handen achter.

Vorm in vorige wedstrijden

Qua vorm staat Arsenal er momenteel beter voor. Ze wisten bijna alle afgelopen vijf wedstrijden te winnen: tegen FK Bodø/Glimt (3-0), Tottenham Hotspur (3-1), Brentford (0-3) en FC Zürich (1-2). Enkel van Manchester United werd verloren met 3-1. Liverpool won daarentegen van Ajax (2-1) en Rangers FC (2-0), maar legde het af tegen Napoli met 4-1 en speelde gelijk tegen Brighton & Hove Albion (3-3) en Everton (0-0). Het belooft dus een spannende partij te worden. We gaan het vanmiddag meemaken, want om 17:30 uur Nederlandse tijd barst de strijd los in het Emirates Stadium in Londen.

Arsenal recente wedstrijden
Liverpool recente wedstrijden🔘🔘

Stand in de Premier League

Verder nemen we natuurlijk even een kijkje in de huidige stand van de Premier League. Het aantal gespeelde partijen is niet voor alle teams gelijk, maar toch geeft dit een beeld van hoe de teams er momenteel voor staan. Momenteel staat Arsenal bovenaan de ranglijst met 21 punten, terwijl Liverpool (met één gespeelde wedstrijd minder) genoegen moet nemen met 10 punten op plaats 9.

Goed om te weten: aan het einde van het seizoen zullen plek 1 tot en met vier naar de groepsfase van de Champions League gaan, terwijl plek 5 in de groepsfase van de Europa League speelt. De laatste drie posities zullen degraderen naar de EFL Championship.

PositieClubPuntenGespeeld
1 🏁👉 Arsenal218
2 🏁Manchester City208
3 🏁Tottenham Hotspur178
4 🏁Brighton & Hove Albion147
5 🏳️Chelsea137
6Manchester United127
7Newcastle United118
8Fulham118
9👉 Liverpool107
10Brentford108
11Everton108
12Leeds97
13Bournemouth98
14Aston Villa88
15West Ham78
16Southampton78
17Crystal Palace67
18 🚩Wolverhampton68
19 🚩Leicester City48
20 🚩Forest48

Opstelling

Meestal wordt op de dag van de wedstrijd een uur van tevoren via social media bekendgemaakt wat de opstellingen van beide teams zullen zijn. De wedstrijd tussen Arsenal en Liverpool barst vanmiddag om 17:30 uur los, dus we verwachten ergens tussen 4-5 uur vanmiddag meer te weten te komen over de opstellingen in de basis van beide clubs.

🔴 Opstelling Arsenal: nog niet bekend

⚪️ Opstelling Liverpool: nog niet bekend

Alle wedstrijden van de Premier League in 2022 op tv en online kijken met een live stream

De Premier League is dit jaar in handen van Viaplay, een nieuwe speler in het Nederlandse streaminglandschap. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay tevens genieten van de Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse voetbal er niet te vinden. Ook discovery+ heeft met de Zweedse Allsvenskan een eigen competitie in handen.


  • Hoe laat is de wedstrijd Arsenal – Liverpool vandaag (zondag 9 oktober 2022)?

    De aftrap van deze partij in de Premier League is in de middag om 17:30 uur in het Emirates Stadium in Londen.

  • Via welke zender van op tv wordt Arsenal – Liverpool vanmiddag uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden door de streamingdienst Viaplay. Hierdoor kun je via je televisie en online naar de partij tussen de teams kijken met een live stream, zoals in dit artikel wordt beschreven.


Afbeelding ter illustratie

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.