Netflix-serie ‘Arcane’ wordt vervolgd met seizoen 2

Het tweede seizoen van Netflix‘ nieuwe animatieserie Arcane is nog maar net voltooid en nu al is er fantastisch nieuws voor de liefhebbers: de serie wordt vervolgd met een tweede seizoen! De productie is gestart, maar een release datum is nog niet bekend.

Netflix-serie ‘Arcane’ krijgt officieel seizoen 2

Meestal beantwoordt Netflix de vraag of een serie verlengd wordt met een vervolgseizoen pas enkele maanden na de lancering. Vaak wordt dit antwoord gebaseerd op een afweging tussen de productiekosten en de kijkcijfers. Nu heeft de streamingdienst echter razendsnel laten weten dat de serie zal worden vervolgd, zelfs al voordat de lancering van het eerste deel volledig voltooid was.

In de video wordt bevestigd dat de productie van S2 van start is gegaan. Een release datum is nog niet bekendgemaakt, maar het zal volgens Nicolo Laurent nog wel een tijdje duren. Hij is de CEO van Riot Games, het bedrijf achter het computerspel League of Legends. Gelukkig geeft hij aan dat deel 2 niet net als het eerste seizoen zo’n 6 jaar op zich zal laten wachten, maar wel dat de release in ieder geval na 2022 zal zijn.

Eerste seizoen van Arcane werd in 3 delen uitgezonden op Netflix

Het eerste seizoen van Arcane werd de afgelopen weken uitgezonden op Netflix en deze afleveringen werden extreem goed ontvangen. Op IMDb krijgt de serie op het moment van schrijven zelfs een gemiddelde van 9,4 uit 10! Seizoen 1 werd opgedeeld in 3 delen die verspreid over 3 weken op Netflix verschenen:

  • Deel 1 (aflevering 1-3): te zien vanaf 6 november 2021 om 09:00 uur
  • Deel 2 (aflevering 4-6): te zien vanaf 13 november 2021 om 09:00 uur
  • Deel 3 (aflevering 7-9): te zien vanaf 20 november 2021 om 09:00 uur

Of het tweede seizoen van Arcane op dezelfde manier in stukjes zal worden gehakt en vervolgens online zal verschijnen bij Netflix, is op dit moment nog niet bekend.

Verhaal, informatie en trailer van de serie

Arcane duikt in het delicate evenwicht tussen de rijke stad Piltover en de louche onderbuik van Zaun. De spanningen tussen deze stadsstaten lopen hoog op met de creatie van hextech – een manier voor iedereen om magische energie te controleren – in Piltover; en in Zaun, een nieuwe drug genaamd shimmer transformeert mensen in monsters. De rivaliteit tussen de steden splijt families en vrienden als Arcane de relaties tot leven brengt die vorm geven aan enkele van de beroemde kampioenen van League of Legends, waaronder Vi, Jinx, Caitlyn, Jayce en Viktor.

De animatieserie is gebaseerd op de wereld achter de game League of Legends en bevat een complexe wereld vol morele beslissingen, adembenemende animatie en spannende verhalen.

TitelArcane
Jaar2021
SoortSerie
Duur2 seizoenen
TaalEngels
GenreAnimatie, Actie, Avontuur
IMDb9,4 uit 45.000 stemmen
CastHailee Steinfeld, Ella Purnell, Katie Leung, Kevin Alejandro, Jason Spisak, Toks Olagundoye, Harry Lloyd, J.B. Blanc
KijkenBekijk direct op Netflix