Komt er een ‘Aquaman 3’? – Releasedatum, trailer en meer

Na Aquaman uit 2018 en Aquaman and the Lost Kingdom uit 2023 vragen veel mensen zich af of het verhaal van de superheld nu voorbij is. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: komt er een Aquaman 3? En we delen al het nieuws dat we tot nu toe weten.

Komt er een ‘Aquaman 3’?

Aquaman en Aquaman and the Lost Kingdom worden misschien nog opgevolgd door een Aquaman 3, maar op dit moment is het nog niet officieel bevestigd dat die film er daadwerkelijk gaat komen. Wel als het aan hoofdrolspeler Jason Momoa of regisseur James Wan ligt trouwens. Zo zei Jason Momoa in een interview met Access Hollywood het volgende over Aquaman 2, het karakter Adam Curry en het vervolg:

🗣️ “Ik speel hem al 12 jaar en ik hou van dit personage. Ik heb een hoop ideeën over wat we nog met hem kunnen doen. Maar het hangt af van het publiek… Ik denk dat het een geweldige film is, ik hoop dat hij het goed doen en als hij het beter doet dan de eerste film, waarom zouden ze er dan niet nog één maken?”
– Jason Momoa

Regisseur James Wan gaf in een interview met ScreenRant bovendien aan dat je met het verhaal van Aquaman nog alle kanten op kunt. Ook de mid credit scène zet de deur naar een vervolg wagenwijd open. De kans op een nieuw deel is dus aanwezig, maar er is nog geen officieel groen licht gegeven.

Wanneer komt ‘Aquaman 3’?

We weten op dit moment dus nog niet óf er überhaupt een derde Aquaman-film komt, want dat moet nog officieel bevestigd worden. We kunnen dan ook nog niks zeggen over de releasedatum. Wat we wel weten, is dat er een behoorlijke tijd tussen de eerste en tweede film zat. Het duurde namelijk ruim vijf jaar voordat Jason Momoa weer in zijn bekende rol op het witte doek schitterde. Mocht er dus nog een deel 3 komen, dan zullen we waarschijnlijk nog wel even geduld moeten hebben.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series per maand. Ook publiceren we wekelijks de Streamwijzer top 10, met de leukste titels van de komende week.

‘Aquaman and the Lost Kingdom’ komt naar HBO Max

Aquaman and the Lost Kingdom verscheen enkele weken voor de jaarwisseling op het witte doek. Streamers moesten er daarna nog eventjes op wachten. Gelukkig komt de film nu bijna naar HBO Max. Daar is de superheldenfilm vanaf dinsdag 27 februari eindelijk te streamen.

De film verscheen eerder op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Je kunt hem daar sinds maandag 5 februari kopen en huren als Premium-film. Dit betekent dat je geen abonnement nodig hebt, maar per titel betaalt.

Verhaal en trailer van ‘Aquaman 2’

Nadat het Black Manta eerder niet is gelukt om Aquaman te verslaan, is hij nog steeds vastbesloten om zijn vaders dood te wreken en Aquaman voorgoed uit te schakelen. Dit keer is Black Manta sterker dan ooit tevoren, want hij heeft de mythische Zwarte Drietand, waarin een oude, kwaadaardige kracht schuilt. Om hem te verslaan keert Aquaman zich tot zijn broer Orm, de voormalige koning van Atlantis die opgesloten zit. Ze moeten zich over hun meningsverschillen heen zetten om samen hun koninkrijk, Aquamans familie en de wereld te redden die ten onder dreigt te gaan.


Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.