Nederlandse film is onverwachte hit op Netflix: “Ontroerend en komisch”

Sinds een paar dagen schittert de Nederlandse dramafilm April, May en June op Netflix en gelijk zien we hem al de top tien van best bekeken titels bestormen. De film wordt massaal bekeken en vol enthousiasme ontvangen, zo blijkt wel uit de reacties van kijkers. Wel één tip: houd zakdoekjes bij de hand, want veel mensen houden het tijdens het kijken niet droog.

📲 Let op: Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en kijktips delen met andere liefhebbers van films en series? → Sluit je direct aan bij de Streamwijzer Community op WhatsApp 😎

Dramafilm ‘April, May en June’ domineert Netflix

Op zondag 19 maart arriveerde April, May en June op Netflix en nog geen halve week later kun je hem al vinden tussen de best bekeken films van de streamingdienst, op een tweede plek, nét achter de gigantische hit Luther: The Fallen Sun. De film scoort ook prima op IMDb, met een 6,7 uit ruim 750 stemmen

Het draait om April (Linda de Mol), May (Elise Schaap) en June (Tjitske Reidinga). Hun moeder ligt op sterven en daarom vertrekken de van elkaar vervreemde halfzussen naar hun ouderlijk huis. Daar blijkt dat hun moeder het leven pas echt met een gerust hart achter zich kan laten als ze weet wie zich na haar dood om haar autistische zoon gaat bekommeren. Aanvankelijk lijken alle zussen niet bepaald geschikt voor deze rol, maar misschien kan de situatie ze nog dichter bij elkaar brengen.

Reacties van kijkers zijn enorm positief: “Een lach en een traan”

Hieronder vind je een greep uit de reacties van kijkers op social media en die zijn overwegend positief. Zo laten veel mensen weten dat ze het niet droog hielden en de film erg aangrijpend vonden.

Bekijk hieronder direct de trailer

Heb je deze geweldige film nog niet gezien? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bekijk de dramafilm snel op Netflix, Videoland, Viaplay of Pathé Thuis.

→ Geen abonnement op Netflix? Bekijk direct April, May en June op Pathé Thuis 🍿

April, May en June | trailer | 19 december in de bioscoop
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.