Apple TV+ verhoogt de prijzen: verdubbeling ten opzichte van vorig jaar

Nieuwe Apple TV+-abonnees moeten sinds gisteren rekening houden met een behoorlijke prijsverhoging. De streamingdienst van Apple, waarop je onder meer toptitels als Ted Lasso en The Morning Show kijkt, vraagt per direct drie euro meer van nieuwe klanten. Ten opzichte van een jaar geleden betalen kijkers nu het dubbele.

Apple TV+ voert per direct prijsverhoging door

Wie vóór oktober 2022 een abonnement op Apple TV+ afsloot, betaalde slechts €4,99. In oktober 2022 voerde de streamingdienst een prijsverhoging door, waardoor maandelijks een bedrag van €6,99 afgeschreven werd. Nu wordt dit trucje nogmaals herhaald en wordt het abonnement zelfs 3 euro duurder. Dit betekent dat de nieuwe maandprijs €9,99 bedraagt.

Ten opzichte van een jaar geleden is de prijs inmiddels dus al verdubbeld. Ook de prijzen van Apple One en Apple Arcade zijn verhoogd (respectievelijk €19,95 in plaats van €16,95 en €6,99 in plaats van €4,99). Er is één schrale troost: voor Apple Music blijf je wel hetzelfde betalen. Toch zijn kijkers niet blij met de prijsverhoging…

Wat gebeurt er met bestaande abonnees?

Voor nieuwe abonnees is de prijs dus per direct verhoogd. Het is wel nog steeds mogelijk om drie maanden gratis van de streamingdienst te genieten als je net een Apple-device hebt aangeschaft. Bij een nieuwe iPhone, Mac of iPad krijg je namelijk een proefperiode cadeau. Na deze periode van drie maanden wordt het abonnement automatisch verlengd en ga je dus een tientje per maand betalen om te kijken naar nieuwe films en series.

Wat er met bestaande abonnees gaat gebeuren, is nog niet bekend. Zij zullen nog van de streamingdienst horen of en wanneer het nieuwe tarief gaat gelden. Hieronder zetten we alle nieuwe prijzen nog eens op een rij.

  • Apple TV+: van €6,99 naar €9,99
  • Apple One (Individueel): van €16,95 naar €19,95
  • Apple One (Gezin): van €22,95 naar €25,95
  • Apple Arcade: van €4,99 naar €6,99

Alles over Apple TV+

Meer weten over de streamingdienst? Houd dan vooral onze website in de gaten. Wij geven altijd aan welke films en series in het aanbod van Apple TV+ te vinden zijn en houden per maand bij welke nieuwe content er naar de streamingdiensten komt. Ook informeren we je over al het laatste nieuws via je mail en onze social media-kanalen.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.