HBO Max via Apple TV op je televisie kijken: zo werkt het

HBO Max is de nieuwste streamingdienst in Nederland die op dinsdag 8 maart 2022 gelanceerd werd. Allerlei films en series van WarnerMedia zijn direct via de videodienst te bekijken. In dit artikel lees je hoe je HBO Max via Apple TV op je televisie kunt kijken.

HBO Max app voor Apple TV

De komst van HBO Max is voor het streaminglandschap in Nederland enorm nieuws. Door de grote hoeveelheid aanbod aan films en series is de nieuwe streamingdienst enorm populair aan het worden. Voor gebruikers van een Apple TV is de HBO Max app in de Apple App Store op je device beschikbaar om te downloaden. Het werkt heel simpel in een paar stappen:

  1. Ga naar de App Store op je Apple TV
  2. Zoek naar ‘HBO Max’
  3. Selecteer de applicatie van HBO Max en klik op ‘Downloaden’
  4. Log in op je account bij HBO Max (maak op deze manier een abonnement aan als je dat nog niet hebt genomen) en begin direct met kijken. Veel plezier!

Voor gebruikers van een Smart TV vóór 2016 is er een casting apparaat nodig

HBO Max liet middels een tweet weten dat de gelijknamige app van de streamingdienst zal werken op Smart TV’s vanaf 2016. Heb je een slimme televisie van vóór 2016, dan zul je bijvoorbeeld een externe casting apparaat moeten gebruiken om HBO Max op TV te kijken. Bezoek hiervoor even ons artikel over de HBO Max app op alle apparaten voor een overzicht van beschikbare devices.

Een voorbeeld van een casting apparaat is de Apple TV. De Apple TV sluit je met een HDMI kabel aan op je TV en zo kun je fijn en overzichtelijk verschillende apps zoals HBO Max, Netflix en YouTube via de Apple App Store installeren. Zo tover je weliswaar zelfs een oude televisie om tot een moderne Smart TV.

HBO Max ook voor andere apparaten

Ook voor andere apparaten is de nieuwe streamingdienst van HBO Max beschikbaar. Zo kan je naast Apple TV ook gebruik maken van de Chromecast om naar je televisie te casten. Natuurlijk is het ook mogelijk om HBO Max zonder externe apparaten op je televisie af te spelen. Dit doe je door simpelweg je laptop via een HDMI-kabel met de TV te verbinden.