Animatiefilm ‘De Drekkies’ (2021) is vanaf vandaag te zien bij Pathé Thuis

De vrolijkste familiefilm van het jaar is nu te streamen bij Pathé Thuis. In De Drekkies (2021) worden we verwelkomd in Stinkiestad, waar De Drekkies hun nieuwe thuis moeten verdedigen. De film is vanaf vandaag, vrijdag 8 juli 2022, op de streamingdienst te huren en te kopen.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Waar gaat ‘De Drekkies’ over?

De Drekkies zijn op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Die vinden ze op een stinkende vuilnisbelt in Stinkiestad, waar ze kunnen leven van het vuilnis. Niet iedereen is alleen blij met deze plek. De vrouw van de burgemeester en de gewetenloze aannemer Hamer willen de vuilnisbelt slopen om hier een luxe wellnesscentrum neer te zetten, en dreigen zo het nieuwe thuis van wezentjes af te nemen. De zoon van de burgemeester en zijn nichtje Lotte moeten alles op alles zetten om, samen met De Drekkies en hun huisdraak Vuurkontje, de vuilnisbelt te redden.

De Nederlandse stemmen worden ingesproken door Matheu Hinzen (Bloed, Zweet en Tranen) en Stefania (die je misschien wel kent van het Eurovisie Songfestival). Ook Jannemien Cnossen, Oscar Siegelaar, Pixie Ramboer, Dries Van Cauwenbergh, Johan De Paepe, Jos Dom, Christel Domen en Louis Thyssen kun je terug horen in deze animatiefilm, die geregisseerd is door Toby Genkel en Jens Møller.

‘De Drekkies’ kijk je vanaf 8 juli bij Pathé Thuis

Pathé Thuis heeft ons laten weten dat de animatiefilm vanaf vandaag, vrijdag 8 juli, te koop én te huur zal zijn bij hun video on demand-platform. Voor het kopen van de film betaal je €9,99, huren doe je vanaf €4,99.

Bij de aankoop van de film bij de TVOD-streamingdienst blijft deze voor altijd in je bibliotheek blijft staan. Kies je voor huren, dan heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt De Drekkies vervolgens uit je bibliotheek.

Verhaal en informatie van de film

Op zoek naar een nieuw huis komen de Drekkies terecht in het mooie, rustige dorpje Stinkiestad. Helaas heeft deze stad een stinkend probleem: de plaatselijke vuilnisbelt verpest de boel. Iets moet gedaan worden.

TitelDe Drekkies
Jaar2021
SoortFilm
Duur1 uur en 23 minuten
TaalNederlands
CategorieAvontuur, Kinderfilm
IMDb5,1 uit 245 stemmen
RegisseurToby Genkel, Jens Møller
CastMatheu Hinzen, Jannemien Cnossen, Oscar Siegelaar, Stefania Liberakakis, Pixie Ramboer, Dries Van Cauwenbergh, Johan De Paepe, Jos Dom, Christel Domen, Louis Thyssen

Synopsis: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.