Wanneer komt ‘Andor’ seizoen 2 op Disney+?

Op Disney+ is sinds september de gloednieuwe Star Wars-serie Andor te zien. De eerste reacties op deze serie zijn ontzettend enthousiast, wat ook terug te zien is in het IMDb-cijfer van een dikke 8 en de Rotten Tomatoes-score van 93%. Niet gek dus dat mensen zich afvragen of het na het eerste seizoen klaar is. We hebben goed nieuws, want een tweede seizoen is al aangekondigd. In dit artikel geven wij antwoord op de vraag: wanneer komt Andor seizoen 2 op Disney+?

Komt er een ‘Andor’ seizoen 2?

We hebben goed nieuws en slecht nieuws voor de fans van Andor. Een tweede seizoen van deze Star Wars-spinoff is namelijk al aangekondigd, dus dat is fijn! Uiteindelijk zal de serie 24 afleveringen krijgen, uitgesmeerd over twee seizoen van 12 afleveringen per stuk. Wat dan het slechte nieuws is? Showrunner Tony Gilroy heeft aan The Wrap laten weten dat het nieuwe seizoen pas over een tijdje verschijnt…

Wanneer komt Andor seizoen 2 op Disney+?

Tony Gilroy heeft namelijk aangekondigd dat hij zeker nog twee jaar met het tweede seizoen van Andor bezig zal zijn. Vrij vertaald vertelde hij hierover het volgende over aan The Wrap:

“We beginnen de opnames van het tweede seizoen in november. […] We zijn van november tot augustus aan het schieten. En de vorige keer duurde de post-productie een jaar.”
– Showrunner Tony Gilroy

Dit zou dan dus betekenen dat het tweede seizoen van de Star Wars-spinoff pas in de tweede helft van 2024 verschijnt, op zijn vroegst. Over de complete productie van het eerste seizoen ging wel drie jaar heen. We laten het uiteraard direct via je mail weten zodra we meer (officiële) informatie over S2 krijgen of een exacte releasedatum bekend is.

Waar gaat het verhaal van ‘Andor’ over?

In een gevaarlijk tijdperk bedreedt Cassian Andor een pad dat van hem een rebellenheld zal maken.

TitelAndor
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 12 afleveringen
TaalEngels
GenreSciencefiction, Spionage, Actie, Avontuur
IMDb8,3 uit 5.100 stemmen
MakerTony Gilroy
CastDiego Luna, Forest Whitaker, Genevieve O’Reilly, Alan Tudyk, Denise Gough, Stellan Skarsgård, Kyle Soller, Adria Arjona

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.