Komt er een seizoen 2 van Star Wars-serie ‘Andor’?

Op 21 september 2022 is op Disney+ de gloednieuwe Star Wars-serie Andor van start gegaan. De eerste reacties waren direct ontzettend enthousiast, en nu al heeft de serie een IMDb-cijfer van een dikke 8 en een Rotten Tomatoes-score van 89% gekregen. Niet gek dus dat mensen zich afvragen of het na het eerste seizoen klaar is. In dit artikel geven wij daarom het verlossende antwoord op de vraag: komt er een Andor seizoen 2?

Komt er een ‘Andor’ seizoen 2?

We hebben goed nieuws en slecht nieuws voor de fans van Andor. Een tweede seizoen van deze Star Wars-spinoff is namelijk al aangekondigd, dus dat is fijn! Uiteindelijk zal de serie 24 afleveringen krijgen, uitgesmeerd over twee seizoen van 12 afleveringen per stuk. Wat dan het slechte nieuws is? Showrunner Tony Gilroy heeft aan The Wrap laten weten dat het nieuwe seizoen pas over een tijdje verschijnt…

Wanneer komt Andor seizoen 2 op Disney+?

Tony Gilroy heeft namelijk aangekondigd dat hij zeker nog twee jaar met het tweede seizoen van Andor bezig zal zijn. Vrij vertaald vertelde hij hierover het volgende over aan The Wrap:

“We beginnen de opnames van het tweede seizoen in november. […] We zijn van november tot augustus aan het schieten. En de vorige keer duurde de post-productie een jaar.”
– Showrunner Tony Gilroy

Dit zou dan dus betekenen dat het tweede seizoen van de Star Wars-spinoff pas in de tweede helft van 2024 verschijnt, op zijn vroegst. We laten het uiteraard direct via je mail weten zodra we meer (officiële) informatie over S2 krijgen of een exacte releasedatum bekend is.

Waar gaat het verhaal van ‘Andor’ over?

In een gevaarlijk tijdperk bedreedt Cassian Andor een pad dat van hem een rebellenheld zal maken.

TitelAndor
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 12 afleveringen
TaalEngels
GenreSciencefiction, Spionage, Actie, Avontuur
IMDb8,3 uit 5.100 stemmen
MakerTony Gilroy
CastDiego Luna, Forest Whitaker, Genevieve O’Reilly, Alan Tudyk, Denise Gough, Stellan Skarsgård, Kyle Soller, Adria Arjona
Andor | Official Trailer | Disney+

Synopsis: Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.