Makers van ‘Undercover’ brengen nieuwe Nederlandse serie uit

Fans van Undercover opgelet, want de makers zijn bezig met een nieuwe Nederlandse serie. In Amsterdam Empire volgen we niet het drugsimperium van Ferry Bouwman, maar zijn de ogen gericht op de beruchte oprichter van een coffeeshop. We vertellen je alles over de nieuwe Nederlandse Netflix-serie en wanneer je deze op de streamingdienst kunt verwachten.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Nieuwe Nederlandse serie ‘Amsterdam Empire’

Het is alweer twee jaar geleden sinds het laatste seizoen van Undercover op Netflix verscheen. Helaas lijken er geen plannen te zijn voor nieuwe afleveringen van de populaire serie. Wel is er goed nieuws, want op het Series Mania-festival in Frankrijk werd een nieuwe Nederlandse serie bekendgemaakt. De zevendelige serie zal Amsterdam Empire gaan heten en is geschreven en gemaakt door Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen. Dit zijn dezelfde makers van de series Undercover en Ferry. Jonas Govearts zal de nieuwe misdaad serie gaan regisseren.

De hoofdrol is weggelegd voor Famke Janssen. De actrice speelde eerder al in de serie X-Men en film Taken en is te zien op Netflix in When They See Us en Locked In. Haar rol in de Nederlandse serie zal haar eerste Nederlandse acteerklus worden. In Amsterdam Empire zal ze het personage Betty vertolken.

Hier gaat ‘Amsterdam Empire’ over

Inmiddels is de synopsis bekend. Hoewel we dit keer niet het drugsimperium van Ferry Bouwman volgen, worden we als kijker meegenomen in het verhaal van Jack van Doorn. Deze rijke en beruchte oprichter van het coffeeshop imperium Jackal heeft zijn hele carrière moeten vechten tegen criminelen, concurrenten en Nederlandse wetten om uit te groeien tot de grootste van allemaal. Toch liggen er problemen op de loer. Wanneer zijn vrouw Betty, een ex-popdiva, erachter komt dat haar man een affaire heeft met een journaliste, besluit ze alles van hem af te pakken. Zij kent namelijk precies al zijn geheimen. Spannend!

Wanneer verschijnt de serie op Netflix?

Nu ben je uiteraard benieuwd wanneer de Nederlandse serie op Netflix verschijnt. Helaas moeten we nog wel even geduld hebben. Naar verwachting is de serie namelijk in 2025 op de streamingdienst te zien. Om het wachten te verzachten verschijnen er in de tussentijd genoeg nieuwe series en films online. Zo kijk je vanaf vrijdag 19 april naar het vervolg Rebel Moon – Part Two: The Scargiver en stream je vanaf 1 april het vijfde seizoen van The Rookie. Op het moment dat de officiële releasedatum met ons gedeeld wordt, laten we het natuurlijk direct weten via je mail. Daarnaast volg je het laatste nieuws via onze website en social media kanalen.

Zien we acteur Tom Waes wellicht een rol spelen?

Wie er naast Famke Janssen in de serie speelt is nog niet bekend. Wellicht is er een belangrijke rol weggelegd voor acteur Tom Waes. Recent liet de acteur in de talkshow Humberto bezig te zijn met een nieuwe Nederlandse fictieserie. De talkshow host vroeg of hij in deze serie weer met Frank Lammers samen zou gaan werken. Tom Waes antwoordde dat dit niet het geval zou zijn. Hij zei het volgende: “Het is compleet iets nieuws. Undercover is voor mij helemaal afgelopen. We zijn nu twee jaar verder. Ik denk dat we een heel mooi idee hebben.” Wie weet heeft het dus te maken met Amsterdam Empire. Zeker weten doen we het niet, dus we zullen geduldig moeten afwachten op meer informatie.

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.