Misdaadfilm ‘Amsterdam’ met gigantische sterrencast is nu te bewonderen op Disney+

Margot Robbie, Christian Bale, Rami Malek en John David Washington. Dat zijn zomaar een paar van de topacteurs die meespelen in de gloednieuwe misdaadfilm Amsterdam. De film was eind oktober voor het eerst te bewonderen op het witte doek, maar je hoeft er al niet meer voor naar de bioscoop te rennen. Op Disney+ is de film namelijk sinds woensdag 28 december 2022 ook te zien.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Waanzinnige sterrencast in ‘Amsterdam’

20th Century Studios en de gerenommeerde filmmaker David O. Russell (bekend van onder meer American Hustle en Silver Linings Playbook) nemen ons dit najaar mee naar de jaren 30 van de vorige eeuw. Drie atypische vrienden, een dokter, een verpleegster en een advocaat, vertrekken naar Nederland. Hier zijn ze getuige van een moord en stuiten ze zo op een van de meest schokkende en geheime complotten in de Amerikaanse geschiedenis.

Wat opvalt aan Amsterdam is niet zozeer het gecompliceerde plot (waarin feiten en fictie door elkaar lopen) als wel de waanzinnige hoeveelheid topacteurs die hiervoor opgetrommeld zijn. Naast de al eerder genoemde sterren spelen ook Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Mike Myers, Taylor Swift, Zoe Saldaña en Robert De Niro mee. Je bekijkt hieronder de karakterposters van een paar van de supersterren.

‘Amsterdam’ is sinds 28 december te zien op Disney+

Disney+ zet films van hun eigen filmstudio’s de laatste tijd gemiddeld 49 dagen na de bioscooppremière online. Aangezien Amsterdam sinds 27 oktober op het witte doek te bewonderen was, hadden we hem rond 15 december 2022 op de streamingdienst verwacht. Dit werd dus iets later, op woensdag 28 december 2022. Een verlaat kerstcadeautje! Om alvast in de stemming te komen kun je hieronder de trailer bekijken.

Verhaal en informatie van de film Amsterdam (2022)

Amsterdam is een romantische en spannende misdaadfilm en vertelt het verhaal van drie vrienden die plotseling verwikkeld raken in een shockerend Amerikaans geheim plot. De film toont een fascinerend verhaal, dat op briljante wijze historische feiten met fictie verweeft. Het is een film van 20th Century Studios en geregisseerd door gerenommeerd filmmaker David O. Russell.

TitelAmsterdam
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 10 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Geschiedenis
RegisseurDavid O. Russell
CastChristian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Alessandro Nivola, Anya Taylor-Joy, Robert de Niro, Andrea Riseborough, Chris Rock, Matthias Schoenaerts, Michael Shannon, Mike Myers, Taylor Swift, Timothy Olyphant, Zoe Saldana, Rami Malek

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.