Nieuwe film ‘Amsterdam’ (2022) met bizarre sterrencast in aantocht

Onze Nederlandse hoofdstad verschaft de titel van een van de grootste nieuwe films van 20th Century Studios: Amsterdam (2022). Eind oktober gaat de film, met een waanzinnige cast vol topacteurs, in première in de bioscoop. Naar verwachting zal hij vervolgens een paar weken later op Disney+ verschijnen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en kijk met 77% korting de eerste maand naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Nieuwe film ‘Amsterdam’ gaat op 27 oktober 2022 in première, later verwacht op Disney+

Ga mee op reis met de gerenommeerde filmmaker David O. Russell naar de jaren 30 van de vorige eeuw, wanneer drie vrienden getuigen worden van een moord. De dokter, verpleegster en advocaat worden hierdoor zelf verdachten en ontdekken een van de meest bizarre verhalen in de geschiedenis van Noord-Amerika. Vanaf donderdag 27 oktober zal de film in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.

De studio achter deze nieuwe titel, 20th Century Studios, maakt onderdeel uit van The Walt Disney Company. Dit betekent dat de epische misdaadfilm op hun eigen streamingdienst Disney+ uitgebracht zal worden. Over het algemeen gebeurt dit de laatste tijd gemiddeld 49 dagen na de bioscooppremière, wat zou betekenen dat we rond 15 december 2022 van de film op Disney+ kunnen genieten. Dit is echter nog niet officieel bevestigd. We houden je op de hoogte via je mail en in ons overzicht van titels die binnenkort op Disney+ verschijnen.

Cast vol wereldberoemde sterren

Je last het hiervoor al even, maar 20th Century Studios heeft een bizarre sterrencast bij elkaar weten te verzamelen voor deze nieuwe film. Onder de regie van David O. Russell zullen onder andere Christian Bale (als Burg), Margot Robbie (als Valerie), John David Washington (als Harold), Chris Rock (als Milton), Anya Taylor-Joy (als Libby) en nog veel meer topacteurs in Amsterdam te zien zijn. Je bekijkt hieronder de gloednieuwe karakterposters van een paar van de supersterren.

Verhaal en informatie van de film Amsterdam (2022)

Amsterdam is een romantische en spannende misdaadfilm en vertelt het verhaal van drie vrienden die plotseling verwikkeld raken in een shockerend Amerikaans geheim plot. De film toont een fascinerend verhaal, dat op briljante wijze historische feiten met fictie verweeft. Het is een film van 20th Century Studios en geregisseerd door gerenommeerd filmmaker David O. Russell.

TitelAmsterdam
Jaar2022
SoortFilm
DuurNNB
TaalEngels
CategorieDrama, Geschiedenis
RegisseurDavid O. Russell
CastChristian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Alessandro Nivola, Anya Taylor-Joy, Robert de Niro, Andrea Riseborough, Chris Rock, Matthias Schoenaerts, Michael Shannon, Mike Myers, Taylor Swift, Timothy Olyphant, Zoe Saldana, Rami Malek

Synopsis: The Walt Disney Company Benelux