Wanneer is de Amstel Gold Race in 2025?

Op zondag 14 april 2024 gaat de Amstel Gold Race van start. De koers geeft het startsein voor de velen heuvelklassiekers die dit wielerseizoen voorbij razen. Hoewel de wielerwedstrijd nog moet beginnen, vragen veel mensen zich af wanneer ze de koers voor 2025 in hun agenda kunnen zetten. In dit artikel vertellen we je de datum van de wedstrijd volgend jaar en lees je meer informatie over de wielerwedstrijd.

Wat is de Amstel Gold Race?

De Amstel Gold Race wordt verreden in Zuid-Limburg en staat ook wel bekend als ‘Nederlands Mooiste’. Typerend voor de route is dat er veel heuvels in het parcours zijn opgenomen. In 1966 werd de eerste editie georganiseerd. De naam verwijst naar de hoofdsponsor van de wedstrijd, namelijk het biermerk Amstel. De wielerkoers werd opgericht door ploegleiders Ton Vissers en Herman Krott. Vanaf 2001 stond ook de editie voor vrouwen in de startblokken. Deze werd tot en met 2003 georganiseerd en ontbrak toen een aantal jaar uit de wielerkalender. Sinds 2017 is de wedstrijd weer teruggekeerd en wordt deze op dezelfde dag als de mannen verreden. Vanaf 2025 zal Flanders Classis de organisatie overnemen.

Datum van de wielerwedstrijd in 2025

De Amstel Gold Race voor mannen en vrouwen vindt in 2024 plaats op zondag 14 april. Maar welke datum kunnen we in onze agenda noteren voor volgend jaar? Hoewel de datum nog niet officieel bevestigd is, kunnen we al een goede gok doen. De wielerwedstrijd wordt namelijk verreden in het derde weekend van april.

Nu horen we je denken: “Maar de koers vindt dit jaar toch in het tweede weekend van april plaats?” Dat klopt. Daarom moeten we voor de officiële aankondiging rekening houden met twee mogelijke data. Mocht de wielerwedstrijd volgend jaar wél in het derde weekend van april worden gehouden, dan vindt de koers in 2025 plaats op zondag 20 april. Als de wedstrijd zoals in 2024 in het tweede weekend valt, dan verschuift de datum naar zondag 13 april. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.

Amstel Gold Race kijken op tv en online

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de wielerwedstrijd Amstel Gold Race in 2024 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.