Fascinerende serie over gruwelijke moordenaars is terug met een gloednieuw seizoen

Je vriendelijke buurman, lieve nichtje of beste vriend kan zomaar een aantal gruwelijke moorden op zijn geweten hebben. Dat is het principe van de populaire docuserie American Monster op discovery+. Deze bizarre reeks laat zien dat achter iedere vriendelijke glimlach een meedogenloze moordenaar kan schuilen en is sinds kort terug met een gloednieuw achtste seizoen.

Onwaarschijnlijke verdachten in ‘American Monster’

Herinner je je Liz uit de film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile nog? De vriendin van Ted Bundy had geen idee wat haar partner in zijn vrije tijd deed en geen weet van zijn gruwelijke daden. Dat dit vaker voorkomt en de omgeving van de griezeligste moordenaars zich vaak totaal niet bewust is van de persoon met wie ze samenleven, is het onderwerp van de fascinerende docuserie American Monster.

Iedere aflevering volgen we een andere moordenaar. Door middel van nooit eerder vertoonde videobeelden, tapes van politieverhoren en beelden uit de rechtszaal leren we hoe het mogelijk is dat zij tijdens het plegen van de meest gruwelijke misdaden een dubbelleven konden leiden en hoe ze hun omgeving konden misleiden om te geloven in hun onschuld. Onwijs interessant en een tikje weerzinwekkend tegelijkertijd! Inmiddels is alweer het achtste seizoen van deze serie in volle gang op discovery+, waar iedere maandag een gloednieuwe aflevering verschijnt. Daarnaast wordt de serie iedere donderdagavond om 21:00 uur uitgezonden op tv-zender Investigation Discovery.

Meer gruwelijke documentaires op discovery+

Discovery+ is natuurlijk dé streamingdienst voor documentaires en ook in het true crime-straatje vind je hier een hele hoop interessante series. Zo kun je hier onder meer terecht voor een documentaire over de inmiddels wereldberoemde seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, waarin zelfs zijn eigen vader aan het woord komt. Om in deze hoek te blijven, op discovery+ zijn er nog veel meer docu’s over seriemoordenaars te vinden. Iedere true crime-fanaat die een bizar verhaal niet schuwt kan hier dus zijn lol op.

Alles over discovery+

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je ook het volledige aanbod van de streamingdienst. Ontmoet ook andere liefhebbers om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsis: discovery+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.