Razend populair misdaaddrama ‘American Hustle’ is vanaf januari weer te streamen

De streamingdienst Film1 opereert onder het motto Altijd Een Goede Film en doet deze slogan in januari dan ook eer aan. De videodienst voegt namelijk de razend populaire film American Hustle uit 2013 toe aan het aanbod op vrijdag 7 januari 2022. Dit misdaaddrama won 3 BAFTA Film Awards, werd genomineerd voor 10 Oscars en heeft in de cast allerlei topacteurs, waaronder Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence en Jeremy Renner.

Misdaaddrama ‘American Hustle’ (2013) is vanaf 7 januari 2022 te zien bij Film1

Recentelijk heeft de streamingdienst Film1 bekendgemaakt welke nieuwe films in januari 2022 aan het aanbod toegevoegd zullen worden. Daaronder valt naast de Nieuw Zeelands-Amerikaanse oorlogsfilm Shadow in the Cloud (2020) ook het razend populaire misdaaddrama American Hustle uit 2013.

Eerder was deze film bijvoorbeeld al eens te zien op Netflix in 2016-2017, maar daar werd hij weer uit het aanbod verwijderd. Momenteel bieden SVOD-diensten als Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video de film niet aan, maar kan wel via TVOD-diensten als Pathé Thuis naar American Hustle worden gekeken. Iedereen met een abonnement op Film1 kan echter vanaf 7 januari 2022 onbeperkt gratis de film streamen.

Extreem goede cast en 10 Oscarnominaties

Mocht je nog op zoek zijn naar een reden voor een filmavond met deze toptitel, dan kunnen we je er meerdere geven. American Hustle wist in 2014 maar liefst 3 BAFTA Film Awards in de wacht te slepen en werd datzelfde jaar genomineerd voor 10 Oscars. Helaas visten de makers en cast elke keer nipt naast het net, waardoor ze geen gouden beeldjes mee naar huis mochten nemen.

Verder bestaat die cast uit een bizarre opsomming van topnamen. Zo schitteren onder andere Christian Bale, Amy Adams en Bradley Cooper in de hoofdrollen, maar spelen ook Jennifer Lawrence en Jeremy Renner mee. Alleen al voor deze 5 acteertalenten is het het waard om eens een kijkje bij dit misdaaddrama uit 2013 te nemen.

Ten slotte is het het altijd waard om een blik te werpen op de beoordelingen. Bij IMDb krijgt de film uit 466.000 stemmen een 7,2 uit 10, maar ook het publiek op Rotten Tomatoes is met 74% erg enthousiast. De critici op de laatstgenoemde website zijn al helemaal lyrisch, want American Hustle krijgt van hen maar liefst 92% uit 296 recensies.

American Hustle (film, 2013): verhaal, informatie en trailer

Christian Bale en Amy Adams schitteren in dit misdaaddrama als twee oplichters die door een FBI-agent (Bradley Cooper) worden meegesleurd in een meedogenloze wereld van politieke manipulatie en de maffia van New Jersey.

TitelAmerican Hustle
SoortFilm
Jaar2013
TaalEngels
Duur2 uur en 18 minuten
CategorieMisdaad, Drama
IMDb7,2 uit 466.000 stemmen
RT Tomatometer92% uit 296 recensies
RT Audience Score74% uit meer dan 100.000 stemmen
RegisseurDavid O. Russell
CastChristian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper, Jeremy Renner, Jennifer Lawrence, Louis C.K., Jack Huston, Michael Peña, Shea Whigham

Synopsis: Film1