Michelle Yeoh schittert in gloednieuwe fantasyserie ‘American Born Chinese’

Everything, Everywhere, All At Once-fans, opgelet! Deze geweldige film was natuurlijk dé grote winnaar van de Oscars 2023 en twee gouden beeldjes werden mee naar huis genomen door acteurs Michelle Yeoh en Ke Huy Quan. Zij schitteren nu opnieuw samen in een productie, namelijk in de gloednieuwe fantasyserie American Born Chinese op Disney+. Alle afleveringen zijn nú te streamen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Een episch avontuur in ‘American Born Chinese’

American Born Chinese volgt tiener Jin Wang, die niet helemaal zijn draai kan vinden op de middelbare school. De nieuwe buitenlandse leerling Wei-Chen Sun zorgt ervoor dat zijn reputatie nóg verder verwoest wordt, maar sleept hem ook mee in een groots en epischc avontuur waarin hij de Chinese mythologie leert kennen. Hiervoor moet hij wel tussen meerdere werelden reizen.

De rol van Jin Wang wordt vertolkt door Ben Wang en naast hem schitteren dus Everything, Everywhere, All At Once-acteurs Michelle Yeoh, Ke Huy Quan én Stephanie Hsu. De serie wordt nu al lovend ontvangen, met onder meer een uitmuntende score van 100% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en een 7,4 op IMDb. Volgens de eerste reacties is het een geweldige mix tussen coming-of-age en fantasy.

Drie redenen om deze serie te kijken:
1️⃣ Grote rollen voor Oscarwinnaars Michelle Yeoh en Ke Huy Quan
2️⃣ Gebaseerd op de geprezen en geliefde graphic novel van Gene Luen Yang
3️⃣ De eerste reacties zijn ontzettend enthousiast

‘American Born Chinese’ is nu te zien op Disney+

Disney+ heeft alle afleveringen van het eerste seizoen op woensdag 24 mei live gezet en dat betekent dat je de complete serie nú kunt bingewatchen. Dit is overigens niet de enige nieuwe titel die we in mei hebben mogen verwelkomen. Eerder konden we al naar Ant-Man and the Wasp: Quantumania kijken en vandaag is ook Sam Mendes’ nieuwste film Empire of Light live gezet.

Benieuwd wat er nog meer op de planning staat in mei? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de serie

Gebaseerd op de grensverleggende striproman van Gene Luen Yang, waarin de beproevingen worden beschreven van een gewone Amerikaanse tiener wiens leven voor altijd verandert als hij vriendschap sluit met de zoon van een mythische god. Dit is het verhaal van een jongeman die knokt voor zijn eigen identiteit, met familiebeslommeringen, komedie en heel wat kungfu.

TitelAmerican Born Chinese
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieKomedie, Actie, Fantasy
MakerKelvin Yu
CastBen Wang, Jimmy Liu, Michelle Yeoh, Yeo Yann Yann, Ke Huy Quan, Daniel Wu

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.