Amber Brantsen wordt presentatrice Formule 1 bij Viaplay

Na maanden van onzekerheid is er eindelijk een presentator van de Formule 1 bij de gloednieuwe streamingdienst Viaplay bekendgemaakt. Amber Brantsen zal op 1 december de overstap maken van de NOS naar het video on demand-platform dat in 2022 de uitzendrechten van de F1 van Ziggo overneemt.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Amber Brantsen bevestigt overstap van NOS naar Viaplay als presentatrice Formule 1

In een tweet laat de presentatrice weten dat ze heel veel zin heeft in haar overstap van de NOS naar Viaplay. Daarbij wordt een persbericht ingesloten op haar eigen website waarin ze haar verklaring deelt: “De sport waar ik van hou – en vele Nederlanders met mij – is nog altijd aan het groeien en ik hoop dat we een nog breder publiek kunnen bereiken. Samen met mijn Viaplay-collega’s in andere landen kunnen we bovendien meer kanten van de Formule 1 laten zien dan ooit tevoren. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint!”

Misschien ken je de Amber Brantsen al van haar eerdere werkzaamheden. Zo was ze nieuwslezeres op de radio, waarna ze bij het NOS Journaal aan de slag ging als presentatrice. Verder maakte ze bij de NOS ook al een podcast over de Formule 1.

Eerder werden onjuiste bekendmakingen van Viaplay’s prijs en presentatoren via Twitter gedeeld

Recentelijk werden de prijs en eerste presentatoren via het Twitter-account @Viaplay_NL bekendgemaakt, al verdween dat account plotseling snel van het sociale medium. Zo zouden Wilfred Genee, Jan Boskamp en Robert Doornbos als presentatoren/analisten aan de slag zouden gaan bij de streamingdienst. Later verklaarde NENT tegenover onze redactie dat het om onjuiste informatie van een nepaccount ging.

“Dat is geen officieel account. We zullen alle relevante informatie en details over de lancering in Nederland in een niet al te verre toekomst communiceren.” – Woordvoerder van NENT

Wel zijn er inmiddels twee namen officieel bekendgemaakt door de streamingdienst en weten we dat er binnenkort meer nieuws over extra analisten en presentatoren zal volgen. Vooralsnog weten we enkel dat Amber Brantsen de NOS verlaat (waar ze ook aan Formule 1-berichtgeving deed) en naar Viaplay over zal stappen en dat Marco Zwaneveld achter de schermen de rol van Head of Sports zal vervullen.

F1 komt in 2022 naar deze nieuwe streamingdienst

In 2022 zal de Formule 1 niet meer uitgezonden worden bij Ziggo, maar bij de nieuwe streamingdienst Viaplay van het bedrijf NENT. Bij Ziggo Sport werd de populaire sport met Max Verstappen gepresenteerd door Rob Kamphues en was Robert Doornbos de analist die vaak aan tafel zat. We houden je op de hoogte van het laatste nieuws over de ontwikkelingen via de nieuws- en informatiepagina van Viaplay op Streamwijzer. Ook lees je bij ons terug wat we tot nu toe weten over Viaplay.