Kun je Amazon Prime Video gratis uitproberen met een proefperiode?

Amazons streamingdienst ken je van Originals als The Boys, The Summer I Turned Pretty en LOL: Last One Laughing. De bibliotheek wordt continu uitgebreid, maar misschien ben je toch nog niet helemaal overtuigd. Om erachter te komen of de streamingdienst écht bij je past, kun je het natuurlijk het beste even uitproberen. Maar heeft Amazon Prime Video eigenlijk een gratis proefperiode waarmee je dit kunt doen?

Heeft Amazon Prime Video een gratis proefperiode?

Steeds meer streamingdiensten hebben een gratis proefperiode. Hiermee kunnen potentiële abonnees voor een bepaalde tijd naar alle films en series te kijken zonder daarvoor te hoeven betalen, om zo te bepalen of ze een abonnement willen afsluiten. Zeg je voor het beëindigen van de periode op, dan hoef je geen cent aan de streamingdienst te betalen.

De grote vraag is natuurlijk of Amazon Prime Video ook een gratis proefperiode heeft. We hebben heel goed nieuws en dat is dat Amazons streamingdienst dat inderdaad heeft. Sterker nog: het is de streamingdienst die je de langste periode van hun films en series laat genieten. Het duurt namelijk maar liefst 30 dagen voordat je voor de content gaat betalen.

Amazon Prime Video proefperiode: zo werkt het

Gelukkig is het heel makkelijk om te profiteren van de gratis proefperiode van Amazon Prime Video. We zetten stap voor stap op een rij hoe je dit kunt doen.

  1. Ga naar de officiële website van Amazon Prime Video
  2. Kies voor een maandabonnement
  3. Vul je gegevens in
  4. Download de app, open hem, log in bij je account en begin direct met kijken! 🍿

Binnen de 30 dagen is het mogelijk om je gratis proefperiode stop te zetten, zodat je niet hoeft te betalen. Zeg je niet op, dan wordt je abonnement na 30 dagen automatisch overzet naar een betaald maandabonnement en ben je maandelijks €4,99 kwijt. Daarmee is Amazon Prime Video nog steeds een van de goedkoopste streamingdiensten.

Zó kun je ook besparen op Prime Video

Amazon Prime Video maakt het daarnaast mogelijk om altijd te profiteren van een korting van maar liefst 17%. Om hiervan te genieten moet je wél kiezen voor een jaarabonnement in plaats van een maandelijks lidmaatschap. Maandelijks ben je namelijk €4,99 kwijt, jaarlijks slechts €49,90. Hieronder zetten we de prijzen voor je op een rijtje.

MaandabonnementJaarabonenment
Wat kost Amazon Prime Video per maand?€4,99€4,16
Wat kost Amazon Prime Video per jaar?€59,88€49,90

Zoals je hierboven kunt zien, betaal je voor een heel jaar Amazon Prime Video bijna 10 euro minder als je voor een jaarlijks abonnement gaat. 👉 Kies nu voor een Amazon Prime Video-jaarabonnement en profiteer van 17% korting.

Meer informatie over de streamingdienst

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op Amazon Prime Video in Nederland is en welke films en series er binnenkort aankomen. En op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Wij informeren je altijd via onze website, onze social media-kanalen of via je mail.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.