Amazon Prime Video op TV: zo kun je via de televisie kijken!

Zoals hierboven vermeld is het heel eenvoudig om via je TV naar Amazon Prime Video te kijken. In dit artikel leggen we alle mogelijke opties uit om Amazon Prime Video op TV te kijken. Op deze manier kun je op groot scherm van het volledige Amazon Prime Video aanbod in Nederland genieten. De meestgebruikte methodes die we zullen bespreken om films en series op Amazon Prime Video via de televisie te streamen zijn de volgende:

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Download de app voor Amazon Prime Video op je Smart TV

De makkelijkste manier om op je televisie naar Amazon Prime Video te kijken is om de app van de streamingdienst op je Smart TV te installeren. Mocht je televisie in de app store voor Nederland niet de app hebben om naar de films en series op Amazon Prime Video Nederland te kijken, dan kun je gebruik maken van één van de andere hieronder beschreven opties om te streamen.

Stream Amazon Prime Video via een Chromecast of Apple TV vanaf je mobiel, tablet of laptop

Het is met een Chromecast of Apple TV heel eenvoudig om een film of serie vanaf de Amazon Prime Video applicatie op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen. Koop hiervoor één van beide apparaatjes voor een lage prijs door op de naam hierboven te klikken, installeer hem eenvoudig in je televisie en begin met streamen naar je televisie.

Dit apparaatje is geschikt voor de meeste televisies, mits ze een HDMI-aansluiting hebben. In principe maakt een Chromecast of Apple TV van elke televisie een zogenaamde Smart TV. Bedenk je bij deze aankoop wel dat een Chromecast geschikt is om vanaf elk soort apparaat naar je TV te streamen, maar dat een Apple TV kastje alleen werkt in combinatie met een Apple mobiel (iPhone), tablet (iPad) of laptop (Macbook).

Download de Amazon Prime Video applicatie via je Playstation 4

Inmiddels hebben veel huishoudens een Playstation 4 in huis. Deze gaming console is tegelijkertijd een compleet entertainment systeem, waarmee de televisie naast beeldscherm voor spellen ook kan worden gebruikt om films, series of muziek op af te spelen. De Playstation 4 heeft een speciale app voor Amazon Prime Video, waardoor eenvoudig naar alle films en series kan worden gekeken via het entertainmentsysteem.

Deel je scherm via een HDMI-kabel

Een HDMI-kabel is mogelijk de goedkoopste oplossing om Amazon Prime Video via de televisie te streamen. Voor ongeveer een tientje kun je hiermee je laptop aansluiten aan de televisie en je scherm direct delen tijdens het kijken van je favoriete films en series.

Let wel op. Het kan dat je laptop of televisie net geen HDMI-aansluiting heeft. Hiervoor heb je in dat geval ook een verloopstukje nodig, zoals voor een VGA-aansluiting bij de televisie of voor een USB-C aansluiting bij de laptop.

Kijk via een webbrowser op je televisie

Sommige slimme televisies hebben een webbrowser. Het verschilt per televisie hoe makkelijk het werkt en of de juiste programma’s draaien om Amazon Prime Video te kijken, maar verschillende kijkers hebben al aangegeven dat dit een geschikte methode was om het gemis van een applicatie te omzeilen. Ga hiervoor naar de webbrowser op je televisie, zoek de Amazon Prime Video website op, log in bij je account en begin met streamen.

Gebruik de Amazon Prime Video Nederland app op je TV mediabox van Ziggo, KPN of een andere provider

Het is ook een eenvoudige optie om op een mediabox van Ziggo, KPN of een andere provider de Amazon Prime Video applicatie te gebruiken. Het verschilt per provider hoe en waar de Amazon Prime Video app precies te vinden is, maar bijna elke aanbieder heeft de applicatie beschikbaar.