Top 10 Beste Kerstfilms op Amazon Prime Video in 2020

Het wordt kouder buiten, de kerstbomen staan klaar in de woonkamers en mensen hebben meer dan ooit behoefte aan wat gezelligheid tijdens de Coronacrisis. Het is 2020 en het kerstfeest komt er weer aan! Dat betekent ook dat de tijd van de heerlijke avondjes met kerstfilms op de bank weer aanbreekt en Amazon Prime Video helpt gelukkig een handje mee. In dit artikel vind je de Top 10 Beste Kerstfilms op Amazon Prime Video van 2020!

Top 10 Beste Kerstfilms op Amazon Prime Video in 2020

Amazon Prime Video heeft al meermaals laten zien dat ze beschikken over een flinke selectie van kwaliteitscontent en ook dit jaar kun je weer op de snel groeiende streamingdienst terecht voor een aantal heerlijke kerstfilms. Zo is bijvoorbeeld het kerstkijkcijferkanon Last Christmas uit 2019 aan Amazon’s video on demand-platform toegevoegd, maar kun je er ook terecht voor de volledige reeks van Lord of the Rings en natuurlijk Harry Potter. Voor wie is het bingewatchen van deze films inmiddels nou geen kersttraditie?

1. Last Christmas (2019)

Emilia Clarke vertolkt Kate, als ‘elfje’ werkzaam in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Kate is een pechvogel die steeds weer foute beslissingen neemt. Tot ze Tom leert kennen, een doodbrave man met een mysterieus verleden die haar cynische wereldbeeld ter discussie stelt.

Ga direct naar Last Christmas op Amazon Prime Video. Emilia Clarke is vooral bekend van de populaire serie Game of Thrones en met haar in de rol van Kate wist deze film in 2019 flinke bezoekersaantallen te trekken.

2. Dr Seuss’ How The Grinch Stole Christmas (2000)

Waarom is The Grinch (Jim Carrey) zo´n mopperpot? Niemand lijkt dit te weten, tot de kleine Cindy Lou Who (Taylor Momsen) de touwtjes in eigen handen neemt en zowel Whoville als de wereld van The Grinch op zijn kop zet, binnenstebuiten keert … en met de grappige kant naar boven op haar zoektocht naar de echte betekenis van Kerstmis.

Ga direct naar Dr. Seuss’ How the Grinch Stole Christmas op Amazon Prime Video.

3. Mariah Carey’s All I Want For Christmas Is You (2017)

Mariah Carey’s All I Want for Christmas is You is gebaseerd op het iconische kerstlied en het geliefde gelijknamige prentenboek, en met de muziek en vertelstem van Mariah zal deze film de komende jaren ongetwijfeld uitgroeien tot een absolute familieklassieker voor de feeestdagen.

Ga direct naar Mariah Carey’s All I Want For Christmas Is You op Amazon Prime Video.

4. It’s A Wonderful Life (1951)

George Bailey, een inwoner van het kleine stadje Bedford Falls, lijkt alles te hebben. Maar wanneer de zaken slecht beginnen te gaan en het leven hem niets meer te bieden heeft, wil George er een einde aan maken. Zijn engelbewaarder Clarence denkt daar echter anders over en toont hem wat er van Bedford Fall zou zijn geworden zonder zijn inzet.

Ga direct naar It’s A Wonderful Life op Amazon Prime Video.

5. Love Actually (2003)

“Bereid je voor op een hoop plezier!” (Leah Rozen, People) met de “feelgood-film van het jaar!” (Clay Smith, Access Hollywood) Deze Film is de ultieme romantische komedie van de makers van Bridget Jones’s Diary en Notting Hill. Een grappige, onweerstaanbare en hartverwarmende cast vol sterren (Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth en Emma Thompson) neemt je mee op een adembenemende liefdestour’.

Ga direct naar Love Actually op Amazon Prime Video.

6. The Holiday (2006)

De Amerikaanse Amanda en de Engelse Iris ruilen tijdens de kerstdagen twee weken van huis. Beide vrouwen zijn teleurgesteld in de liefde, maar lijken in hun tijdelijke woning het geluk weer te vinden.

Ga direct naar The Holiday op Amazon Prime Video.

7. Pietje Bell (2002)

Pietje Bell weet als geen ander de stad op stelten te zetten met zijn dwaze avonturen. Dan doet de depressie zijn intrede. Ook vader Bell krijgt het financieel moeilijk. Pietje doet allerlei pogingen om geld te verdienen. Hij vindt een baantje als krantenjongen en organiseert een eigen circusvoorstelling. Helaas gaat dit circus in rook op.

Ga direct naar Pietje Bell op Amazon Prime Video.

8. Alles Is Familie (2012)

In ‘Alles is Familie’ is iedereen binnen de familie De Roover op een punt in zijn leven beland waarin het maken van cruciale keuzes onvermijdelijk is. Zo wil Winnie (Carice van Houten) een baby, haar man Rutmer wil dichter bij zijn gevoel komen, zijn broer Charlie wil vooral geen verantwoordelijkheid en hun zwager Dick wil zijn overleden vrouw terug. Pater familias Arend wil gelukkig zijn.

Ga direct naar Alles Is Familie op Amazon Prime Video.

9. Deck The Halls (2006)

Een oogarts die erg van Kerstmis houdt wordt getergd door een nieuwe buur die zo veel kerstverlichting wil ophangen dat zijn huis zelfs vanuit de ruimte te zien is.

Ga direct naar Deck The Halls op Amazon Prime Video.

10. André Rieu – Home For Christmas (2012)

Tijdens de feestdagen nodigt André Rieu u uit voor een feestelijk kerstconcert in zijn huis. Het romantische kerstfeest van Rieu is precies wat je nodig hebt om in vakantiestemming te komen.

Ga direct naar André Rieu – Home For Christmas op Amazon Prime Video.

Alle beste kerstfilms op streamingdiensten in Nederland

In het overzicht hieronder zie je vijf topfilms voor Kerst op de vier grootste streamingdiensten van Nederland. Daaronder vind je nog wat extra uitleg voor de beste films voor de feestdagen per streamingdienst en zelfs de mogelijkheid om een tijd gratis naar deze titels te kijken. Al deze films met verhaal en trailer vind je op de pagina met de Top 20 Kerstfilms van 2020 in Nederland.

Overzicht films kerst 2020 streaming
In dit overzicht vind je vijf topfilms op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland en Disney+ in Nederland voor de Kerst van 2020

Disney+

Disney+ is natuurlijk dé magische streamingdienst waar je terecht kunt om te genieten van de beste kerstfilms, waaronder de ideale kerstklassieker: Home Alone! Daarnaast verschijnt dit jaar een gloednieuwe film (Godmothered) net als de kersthit Noelle van 2019. Overigens kun je op Disney+ ook terecht voor kerstklassiekers als A Christmas Carol. Veel kijkplezier!

Netflix

Wat is er nou precies zo speciaal aan de kerstfilms op Netflix? Wat ons betreft is dat de combinatie van ijzersterke Netflix Originals en absolute klassiekers. Zo kun je op de streamingdienst films als Sleepless in Seattle en The Polar Express bekijken, maar is er met gloednieuwe eigen content als Operation Christmas Drop en Dolly Parton’s Christmas on the Square meer dan genoeg van eigen makelaardij te streamen.

Videoland

Videoland is in Nederland de plek waar je terecht kunt voor de heerlijke Hallmark films, dus er is een flink aantal kerstfilms op de streamingdienst te vinden die van deze makelaardij zijn. Daarnaast vind je er een combinatie van wat oudere klassiekers en wat nieuwere kersthits.