Zo kijken mensen het volledige Amazon Prime Video aanbod uit Amerika

Amazon Prime is met meer dan 80 miljoen abonnees beschikbaar in veel verschillende landen. Helaas is het Amazon Prime Video aanbod in Nederland een stuk beperkter dan dat in Amerika. Nu heb je misschien hier en daar gehoord dat mensen in Nederland toch gebruik maken van Amazon Prime Video en alle films, series en docu’s die beschikbaar zijn in Amerika ook in Nederland kunnen bekijken. Wil jij dat ook en weten hoe dat kan? Lees dan verder!

Een VPN voor Amazon Prime Video

Het geheim om altijd en overal alle Amazon Prime Video’s te kunnen bekijken is het gebruik van een VPN in combinatie met je account. Door middel van een VPN kun je namelijk censuur en toezicht tegenhouden. Zo blokkeren landen vaak verschillende soorten verkeer, zoals verschillende sociale media én het streamen van video’s. Wanneer je een VPN op je apparaten installeert is dit geen probleem meer. Je kunt met een VPN namelijk gebruik maken van servers in andere landen. Hierdoor lijkt het alsof je niet in Nederland ben. Zo kun je op je laptop, telefoon en tablet alle beschikbare series kijken van Amazon Prime Video.

Wat is een goede VPN?

Nu zijn er ontzettend veel soorten VPN’s op de markt en kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Daarom geven we je graag een paar tips. Een goede VPN voldoet namelijk aan een paar voorwaarden.

  1. Allereerst is het belangrijk dat de VPN service waarvan jij gebruik maakt servers heeft in het land waarvan jij de series wilt bekijken. Zo is het bij Amazon Prime Video belangrijk dat de VPN servers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland of de Verenigde Staten heeft.
  2. Daarnaast is het belangrijk dat de VPN-verbinding razendsnel is. Je wilt natuurlijk niet dat de films en series die je wilt kijken niet laden.
  3. Tot slot is het ontzettend van belang dat een VPN gebruiksvriendelijk is en naar behoren werkt. Om te kijken of een VPN goed bij jou past kun je vaak gebruik maken van een proefperiode.

Een VPN voor veiligheid

Oorspronkelijk is een VPN niet gemaakt om video’s uit andere landen te streamen. Het streamen van het aanbod in andere landen is vaak niet in lijn met de gebruiksvoorwaarden van streamingdiensten. Waar VPN’s oorspronkelijk wel voor zijn gemaakt is veiligheid. Een VPN, ofwel “Virtual Private Network”, kan namelijk gezien worden als een soort veilige tunnel tussen twee of meer apparaten. In deze tunnel wordt je data versleuteld, waardoor niemand jouw privé internetverkeer kan zien en je dus veilig kunt internetten. Dit is ontzettend belangrijk wanneer je gebruik maakt van openbare wifi-netwerken. Hier heeft namelijk iedereen toegang toe.

Tips: series en films die je moet zien 

Heb je Amazon Prime Video aangeschaft en weet je niet wat je moet kijken? Dan geven we je graag een paar tips! Zo is Manchester by the Sea (2016) een must-see voor liefhebbers van films over persoonlijke drama, tragedie én humor. Een andere favoriet van ons is John Krasinki’s A Quiet Place (2018). In de film probeert een gewoon gezin een aanval van buitenaardse wezens te overleven. Wil je liever wat vrolijkers zien? Bekijk dan bijvoorbeeld de komedie Lady Bird (2017), waarin Christine moeilijkheden op de middelbare school doorstaat.