Amazon neemt studio MGM over (o.a. bekend van James Bond-films)

Maar liefst 8,45 miljard dollar (omgerekend ongeveer 6,91 miljard euro) betaalt Amazon, het bedrijf achter de streamingdienst Prime Video voor de wereldberoemde filmstudio MGM. Er gingen al een tijd geruchten dat de webwinkelgigant gelijktijdig aan het bieden was met Apple (van Apple TV+) en Netflix. Door de overname weet Amazon de rechten van meer dan 4.000 films en 17.000 (afleveringen van) series te verkrijgen, maar ook een getalenteerd team om nog veel meer producties te maken in de toekomst.

→ Je kunt nu 14 dagen gratis naar allerlei films en series van MGM bij Amazon Prime Video kijken ✅

Amazon betaalt 8,45 miljard dollar aan filmstudio MGM voor de overname

In totaal gaat er een gigantisch bedrag van 8,45 miljard dollar (± 6,91 miljard euro) gemoeid met de overname van de bekende filmstudio. MGM staat bekend om haar kijkcijferkanonnen, waaronder titels als Over The Top en Death Warrant, maar ook The Pink Panther, The Silence of the Lambs en natuurlijk de James Bond-films. In totaal weet Amazon met deze overname de rechten te verkrijgen van meer dan 4.000 films en 17.000 (afleveringen van) series.

Nog niet bekend of en wanneer James Bond-films naar Amazon Prime Video zullen komen

Het feit dat de rechten van al deze films in handen van Amazon komt, betekent helaas nog niet dat ook alle titels aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd zullen worden. Voor sommige films en series zijn de rechten namelijk gedeeld met andere partijen, waaronder in het geval van de James Bond-films met EON Productions. We weten dus helaas nog niet of en wanneer de James Bond-films en andere specifieke films en series op Amazon’s streamingdienst Prime Video zullen verschijnen. De tijd zal het leren.

Kanaal van MGM was eerder al beschikbaar op Amazon Prime Video Channels

Eerder werd de filmstudio al toegevoegd als extra kanaal in de omgeving van Amazon’s video on demand-platform. Voor ieder is er wat wils op dit extra kanaal, met titels in de sectie komedie, drama, actie, horror, spanning en romantiek. Al deze titels zijn voor het gemak al ingedeeld in de categorieën. Het extra kanaal kost maar €3.99 per maand, maar je krijgt daarvoor eerst een gratis proefperiode van 14 dagen.

Als abonnee van Amazon Prime Video kun je tot 15 add-on kanalen toe te voegen aan je abonnement. Al deze kanalen hebben een gratis proefperiode van minimaal 14 dagen, geen langetermijncontract en zijn op elk moment opzegbaar. Je kunt altijd en overal lid worden via de app van Amazon Prime Video of via de website door in te loggen op je account.

Het voordeel is dat je een eigen selectie van films en series kunt maken van de kanalen die bij jou passen, maar ook dat je je makkelijk kunt abonneren naar kanalen naar wens. Die bieden overigens altijd minstens 14 dagen gratis proefperiode voordat je op betaling over gaat. Verder is het een voordeel dat je al deze kanalen kunt beheren en bekijken binnen de ene streamomgeving van Amazon Prime Video.

Om de add-ons voor MGM te nemen, is het wel nodig om een abonnement bij Amazon Prime Video te hebben. Dat kun je via deze pagina aanschaffen voor slechts €2.99 per maand en je kunt het eerst 30 dagen gratis uitproberen. Daarna kun je direct beginnen met kijken naar je favoriete add-on kanalen, waaronder MGM.

Als betalingsmethode heb je voor Amazon Prime Video Channels wel een creditcard nodig. Dat is zowel voor de gratis proefperiode als voor een betaald lidmaatschap. Heb je nog geen creditcard? Dan hebben wij de suggestie om een gratis virtuele bunq creditcard aan te vragen. Dit is een prepaid kaart, waardoor iedereen hem kan aanvragen en het heel simpel werkt. Het is in feite gewoon vergelijkbaar met iDeal. Meer hierover vertellen we op de pagina over een creditcard voor Amazon Prime Video.