Moet je alle films van ‘The Hunger Games’ gezien hebben voordat je ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ kijkt?

Fans hebben er lang op moeten wachten, maar op 16 november 2023 verscheen eindelijk The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes op het witte doek. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanne Collins en volgt de jonge Coriolanus Snow tijdens de tiende Hongerspelen. Veel mensen vragen zich echter af of het nodig is om alle vier de Hunger Games-film voorafgaand aan hun bioscoopbezoek te kijken. In dit artikel geven we antwoord op deze belangrijke vraag.

Eerste Hunger Games-film verscheen in 2012

Het is alweer een tijd geleden sinds de laatste The Hunger Games-film op het witte doek te bewonderen was. De eerste film van de inmiddels vijfdelige-reeks verscheen in 2012. In dit deel zien we hoe Primrose Everdeen geselecteerd wordt om deel te nemen aan de jaarlijkse Hongerspelen. Haar oudere zus, Katniss Everdeen, biedt zich echter in haar plaats aan. De eerste film bleek een groot succes.

Een jaar later verscheen The Hunger Games: Catching Fire (2013), gevolgd door The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 (2014). De filmreeks leek in 2015 afgesloten te worden met The Hunger Games: Mockingjay – Part 2. Ruim acht jaar later is daar echter de nieuwste film The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes aan toegevoegd.

Moet je alle films van de Hunger Games hebben gezien?

Sinds 16 november 2023 kunnen we dus weer genieten van een nieuwe The Hunger Games-film. Hoewel de titel verwijst naar de eerdere delen, is de film geen definitief vervolg. De film is namelijk een prequel, waardoor deze los van de hele reeks gezien kan worden.

Wel gaat de film over een personage waar we al kennis mee hebben gemaakt. In de film volgen we de 18-jarige Coriolanus Snow. Voor kijkers zal er een belletje gaan rinkelen, want hij is de machtige dictator van het Capitool. In de prequel volgen we hem echter in zijn jeugd als mentor van een van de deelnemers van The Hunger Games.

Mocht je de hele reeks op chronologische volgorde willen kijken, dan raden we het overigens zelfs aan om met The Ballad of Songbirds & Snakes te beginnen.

Verhaal en trailer van ‘The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes’ (2023)

Het is de ochtend van de tiende jaarlijkse Hongerspelen en de achttienjarige Coriolanus Snow (Blyth) – jaren voordat hij de tirannieke president van Panem zou worden – bereidt zich voor op zijn enige kans op roem en succes. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en alles hangt af van zijn prestaties als mentor tijdens de spelen. Het zit hem helaas niet mee, Coriolanus krijgt de opdracht om mentor te zijn van tribuut Lucy Gray Baird (Zegler) uit het arme district 12. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus steeds meer mee te leven met zijn tribuut. Hun lot is met elkaar verbonden en Coriolanus moet kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.


Synopsis: Independent Films

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.