Nieuw op Netflix: langverwachte oorlogsfilm ‘All Quiet on the Western Front’ (2022)

Er is weer een gloednieuwe oorlogsfilm, gebaseerd op een wereldberoemd bestsellerboek, te zien op Netflix. Sinds vrijdag 28 oktober, om 09:00 uur ’s ochtends Nederlandse tijd, is de Duitse film All Quiet on the Western Front (2022) op de streamingdienst te zien. Hij staat ook bekend onder zijn originele titel Im Westen nichts Neues en wordt door critici nu al overladen met lovende recensies.

Verhaal: hier gaat de Netflix-film ‘All Quiet on the Western Front’ over

All Quiet on the Western Front vertelt het aangrijpende verhaal van een jonge Duitse soldaat aan het Westelijk Front van de Eerste Wereldoorlog. Paul en zijn kameraden ervaren hoe de aanvankelijke euforie van de oorlog omslaat in wanhoop en angst terwijl ze vechten voor hun leven, en elkaar, in de loopgraven. Deze film van regisseur Edward Berger is gebaseerd op de gelijknamige wereldberoemde bestseller van Erich Maria Remarque.

De langverwachte oorlogsfilm is vanaf 28 oktober 2022 te zien op Netflix

Netflix had al eerder een aantal nieuwe films en series voor oktober en november bekendgemaakt en ook All Quiet on the Western Front was in dit lijstje terug te vinden. Daarnaast kwamen deze maand ook onder andere Volume 3 van Unsolved Mysteries, seizoen 2 van Barbaren, en seizoen 1 van The Midnight Club online. Voor een compleet inkijkje in alle titels bij de Nederlandse streamingdiensten ga je naar de overzichtspagina Nieuw Deze Maand.

Eerste reacties zijn uiterst positief: “een van de beste films die ik dit jaar heb gezien”

Bij de filmrecensiewebsite Rotten Tomatoes en via social media rollen inmiddels de eerste paar recensies van critici al binnen. Zo wordt AQOTWF door Fionnuala Halligan van Screen International omschreven als “een aangrijpende, viscerale bewerking van een werk dat bijna een eeuw oud is, geschreven toen geruïneerde veteranen het geluid van het geweervuur nog in hun dromen konden horen.” Ook Steven Weintraub van Collider laat in de onderstaande tweet blij zijn zich eindelijk uit te mogen laten over de oorlogsfilm. Hij noemt het zelfs “met gemak een van de beste films die ik dit jaar heb gezien. Ongelooflijke cinematografie, score and regie met een fantastische cast”. Dat belooft wat.

Meer informatie over ‘All Quiet on the Western Front’

TitelAll Quiet on the Western Front / Im Westen nichts Neues
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 27 minuten
TaalDuits, Engels
CategorieOorlog, Drama, Actie
RegisseurEdward Berger
CastFelix Kammerer, Albrecht Schuch, Moritz Klaus, Aaron Hilmer, Edin Hasanović, Daniel Brühl, Adrian Grünewald, Devid Striesow

Synopsis: Netflix