Vreselijk ongeluk op de set: Alec Baldwin schiet vrouw dood

Een afschuwelijk ongeluk heeft zich voltrokken in Santa Fe in New Mexico. De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft daar per ongeluk de cameraregisseur, Halyna Hutchins (42), doodgeschoten. Ook de regisseur Joel Souza (48) moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Halyna Hutchins doodgeschoten door Alec Baldwin bij ongeluk op de filmset van ‘Rust’

Momenteel zijn de opnames van de western film Rust bezig op deze locatie. Daar werd een vuurwapen gebruikt waarin volgens TMZ losse flodders in hadden moeten zitten. Daar ging het echter gruwelijk mis. Cameraregisseur Halyna Hutchins (42) en regisseur Joel Souza (48) werden geraakt en direct afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar overleed Hutchins aan haar verwondingen.

Alec Baldwin

De 63-jarige acteur is bij Rust één van de hoofdrolspelers en de producent van de film. In meerdere foto’s die online circuleren loopt hij wanhopig rond. Er is voorlopig niemand aangehouden, maar de opnames zijn wel stilgelegd.

Je zou de acteur kunnen kennen van zijn hoofdrol in 30 Rock (te zien op de omslagfoto van dit artikel) of bijvoorbeeld van Saturday Night Live en The Hunt for the Red October. Inmiddels produceert de acteur ook veel nieuwe films. Baldwin is getrouwd met Hilaria en heeft zes kinderen.

Reacties op Twitter: mensen zijn geschokt

Het is natuurlijk een bizar en enorm treurig verhaal, dus mensen op Twitter reageren geschokt.