‘Alaska Daily’ met Hilary Swank nu te zien op Disney+

We hebben een kakelverse kijktip voor je: vandaag is de geprezen dramaserie Alaska Daily in première gegaan op Disney+. Volgens kijkers en critici is dit een ontzettende aanrader. Oscarwinnares Hilary Swank kruipt in de huid van een journalist die naar Alaska verhuist om daar een frisse start te maken, maar al snel tegen verschillende problemen aanloopt. De eerste twee afleveringen zijn nu te zien, hierna volgt iedere woensdag een gloednieuwe episode.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hier gaat ‘Alaska Daily’ over

Eileen Fitzgerald is een zeer getalenteerde onderzoeksjournalist die op werk een grote fout maakt en zich gedwongen voelt haar drukke bestaan in New York achter zich te laten. Ze verhuist naar Anchorage, Alaska, waar ze probeert haar leven weer op orde te krijgen. Tegelijkertijd gaat ze aan de slag voor een nieuwe krant en duikt ze in een aantal moordzaken die door de lokale autoriteiten lijken te zijn genegeerd.

De hoofdrol wordt dus gespeeld door tweevoudig Oscarwinnares Hilary Swank (Million Dollar Baby), met een andere grote rol voor Scandal-acteur Jeff Perry. Aan het roer stond regisseur Tom McCarthy, die eerder meewerkte aan onder meer 13 Reasons Why, Game of Thrones en Obi-Wan Kenobi. De serie wordt geprezen door kijkers, die hem belonen met een 7,5 op IMDb en een Average Audience Score van 84% op Rotten Tomatoes. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

Alaska Daily Season 1 Trailer

‘Alaska Daily’ is vanaf 8 februari te zien op Disney+

Disney+ heeft op woensdag 8 februari de eerste twee afleveringen van de serie aan haar aanbod toegevoegd. Hierna kun je wekelijks rekenen op een gloednieuwe episode, waardoor de seizoensfinale op 5 april valt. Al met al levert dit het volgende uitzendschema op.

AfleveringTitelWeekdagReleasedatum
1“Pilot”Woensdag8 februari
2“A Place We Came Together”Woensdag8 februari
3“It’s Not Personal”Woensdag15 februari
4“The Weekend”Woensdag22 februari
5“I Have No Idea What You’re Talking About, Eileen”Woensdag1 maart
6“You Can’t Put a Price on a Life”Woensdag8 maart
7“Enemy of the People”Woensdag15 maart
8NNBWoensdag22 maart
9NNBWoensdag29 maart
10NNBWoensdag5 april

Meer informatie over de serie

Hilary Swank speelt in Alaska Daily de rol van Eileen Fitzgerald, een zeer getalenteerde en onderscheiden onderzoeksjournaliste die haar drukke leven in New York achter zich laat. Nadat ze uit de gratie is gevallen, gaat ze aan de slag bij een dagblad in Anchorage, waar ze op zoek gaat naar persoonlijke en professionele verlossing.

TitelAlaska Daily
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDrama
IMDb7,5 uit 3.800 stemmen
RegisseurTom McCarthy
CastHilary Swank, Jeff Perry, Grace Dove, Meredith Holzman, Matt Malloy, Pablo Castelblanco

Synopsis: Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.