Hoe kun je alle wedstrijden van Ajax kijken vanuit het buitenland?

Hoewel de zomerstop in het voetbal nog zeker een kleine maand duurt, melden alle voetballers zich alweer langzaam bij hun club om zich voor te bereiden op de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Om weer aan het wedstrijdritme te wennen staan er naast de vaste trainingen voor vrijwel alle Nederlandse teams oefenduels op het programma. Zo mag ook de selectie van AFC Ajax weer aan de bak. In totaal spelen de Amsterdammers vijf van dit soort matches. We snappen dat veel mensen mogelijk niet in Nederland zijn deze zomerperiode. Om niks te hoeven missen als echte fan, zetten we daarom alle manieren op een rij hoe jij toch kunt kijken naar wedstrijden van Ajax vanuit het buitenland, zowel op tv als online.

Alle oefenwedstrijden van Ajax in 2023 op tv en online kijken vanuit het buitenland

Hoewel ESPN de uitzendrechten van de reguliere Eredivisie-wedstrijden in handen heeft, blijkt uit de programmagids dat Ziggo Sport de uitzendingen van de oefenwedstrijden heeft aangekocht. Ze zijn dus niet bij ESPN te zien zoals alle gebruikelijke partijen van de Amsterdamse ploeg. De Ziggo GO-app maakt het mogelijk om in 27 aangesloten EU-lidstaten ook naar het sportkanaal van de oranje provider te kijken. Dit is te zien aan het GO-icoontje dat achter de zender staat. Hierdoor kun je ook binnen Europa live naar alle matches van Ajax kijken. Tevens is het mogelijk zeven dagen lang deze wedstrijden terug te kijken.

Om de app te gebruiken heb je een (online) tv-abonnement nodig, interverbinding en een account waarmee je kunt inloggen op de dienst. Let op: om hoge datakosten te voorkomen, kun je beter gebruikmaken van een veilige wifi-verbinding. Geen internet ter plaatse? Zet dan de streamkwaliteit in de app op laag. Het kan tevens voorkomen dat de kwaliteit van het beeld en de verbinding per land verschilt. Ook maken niet alle landen deel uit van de Europese unie, waaronder Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk. Buiten Europa is het helaas niet mogelijk om naar de oefenwedstrijden via de Ziggo GO-app te kijken. Wel kun je kijken of een goede VPN hiervoor een uitkomst kan zijn, al is het hierbij belangrijk om altijd zelf de gebruikersvoorwaarden te checken. Vind in het onderstaande schema alle oefenwedstrijden inclusief datum overzichtelijk op een rij terug, zodat jij geen enkele match hoeft te missen.

DatumDagTijdThuisUitUitslag
8 juliZaterdag13:00 uur🔴 AjaxFC Den Bosch2-2
18 juliDinsdag14:00 uur🔴 AjaxShakhtar Donetsk…?
22 juliZaterdag13:30 uurRSC Anderlecht🔴 Ajax…?
29 juliZaterdag15:00 uurFC Augsburg🔴 Ajax…?
6 augustusZondag17:00 uurBorussia Dortmund🔴 Ajax…?

Alle Eredivisie-wedstrijden van Ajax op tv en online kijken vanuit het buitenland

Uit het speelschema van Ajax voor het nieuwe Eredivisie-seizoen blijkt dat de Amsterdammers op zaterdag 12 augustus 2023 om 20:00 uur al het seizoen aftrappen tegen Heracles Almelo. Voor veel mensen valt deze datum nog in hun vakantie, dus het is belangrijk om even te checken hoe het zit met de kijkopties. Er is één partij die al al jaren de uitzendrechten van het Nederlandse Eredivisievoetbal in handen heeft: ESPN. Vroeger stond deze voetbalzender nog bekend als FOX Sports, maar inmiddels is de naam gewijzigd en kun je via de kanalen op tv en online ook soms van verschillende wedstrijden genieten. Canal Digitaal en Online, beiden onderdeel van hetzelfde overkoepelende bedrijf, zijn twee grote tv-aanbieders in Nederland die het mogelijk maken om zonder aanvullende kosten in je basispakket naar alle vier de zenders van ESPN te kijken. Bovendien betaal je €0,00 voor de eerste week en zijn alle matches zo gratis live en terug te kijken.

Tevens is het mogelijk om met je Nederlandse abonnement bij deze provider binnen Europa naar alle wedstrijden van Ajax te kijken. Daar vertelt Canal Digitaal hier op zijn officiële website meer over. Daar legt het bedrijf uit dat er vroeger een zogeheten geoblock was, maar dat die binnen de Europese Unie is opgeheven per 1 april 2018. Daardoor kunnen alle klanten de TV App nu gebruiken in alle andere EU-landen.

Nu horen we je denken: “Is het ook mogelijk om buiten Europa te kijken naar voetbal via ESPN?” Helaas kun je tot op heden niet buiten de Europese Unie gebruikmaken van ESPN en zo naar live wedstrijden te kijken. De sportzender heeft hiervoor namelijk niet de geschikte uitzendrechten in handen, waardoor het niet mogelijk is om de zenders buiten Europa te tonen. Hieronder vallen dus ook het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Zweden.

ALL THE GOALS - Ajax 2022/2023 | Enjoy all 110 Ajax goals

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.