Ajax – Shakhtar Donetsk: live kijken op tv en online | 18 juli 2023 | Oefenwedstrijd

Na een korte zomerstop hebben de eerste paar voetballers van de Eredivisie-ploegen zich alweer in Nederland verzameld om hun reeks oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen te spelen, zodat we weer van een lekkere sportweek kunnen gaan genieten. Vandaag staat de tweede match van de Ajacieden op het programma in hun schema van oefenwedstrijden. Benieuwd wanneer en waar je Ajax – Shakhtar Donetsk kunt kijken? Deze partij wordt gespeeld op dinsdag 18 juli 2023 om 14:00 uur op het grondgebied van de thuisploeg in Amsterdam: Sportpark De Toekomst. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Ajax – FK Sjachtar Donetsk online kijken: live stream op dinsdag 18 juli 2023 om 14:00 uur

Over slechts 25 dagen zal het speelschema van Ajax in de Eredivisie alweer beginnen. Maar voordat de Amsterdamse ploeg hieraan kan starten, staat er eerst nog een aantal oefenwedstrijden op het programma. En dat blijkt nodig, aangezien de meest recente wedstrijd tegen FC Den Bosch begin deze maand niet kon worden gewonnen. De vriendschappelijke match tegen het team uit de Keuken Kampioen Divisie eindigde in een gelijkspel van 2-2.

De uitzendingen van de volledige reeks wedstrijden in voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn ditmaal aangekocht door Ziggo Sport, zo blijkt uit de programmagids. Ze zijn dus niet bij ESPN te zien, zoals wel het geval is bij de daadwerkelijke Eredivisie-partijen. De match tussen het team uit onze hoofdstad en de tegenstanders uit Oekraïne wordt dinsdag om 14:00 uur dan ook op tv uitgezonden via hoofdkanaal Ziggo Sport en bij andere providers aanvullend via Ziggo Sport Select. Je kunt de wedstrijd overigens via de app of tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar Ajax – Sjachtar Donetsk bij Ziggo Sport. Bij het hoofdkanaal van deze aanbieder worden de vriendschappelijke wedstrijden van Ajax in Nederland uitgezonden. Deze zender is ook aanvullend beschikbaar als Select via andere providers als KPNT-Mobile en Canal Digitaal.
🔀 ESPNDe TV App van Canal Digitaal maakt het mogelijk om geen moment van de Eredivisie te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week. De oefenwedstrijd tegen FC Sjakhtar Donetsk stream je er dus niet, maar alle andere aankomende matches tijdens het Eredivisie-seizoen wél. 👉 Bekijk nu alle Ajax-wedstrijden in de Eredivisie bij ESPN.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel zijn de wedstrijden uit de Eredivisie er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de Eredivisie worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Bijna tot op de dag exact een jaar geleden stonden de twee clubs ook al tegenover elkaar in de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. De gehele opbrengst van de wedstrijd ging naar diverse projecten en instanties die hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen en hulpprojecten in Oekraïne. Deze wedstrijd werd door de Ajacieden met 3-1 gewonnen op dinsdagavond 26 juli 2022. Hieronder vind je de highlights in vogelvlucht.

Special night in Amsterdam 🙏🇺🇦 | Ajax - Shakhtar Donetsk | Friendly

Opstellingen van AFC Ajax en FK Shakhtar Donetsk tijdens deze vriendschappelijke wedstrijd

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze oefenwedstrijd. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen AFC Ajax vs. FK Shakhtar Donetsk staat dinsdag om 14:00 uur op de planning, dus we verwachten iets meer dan een uur ervoor te horen wie de basisspelers zijn.

🔴 Opstelling Ajax: nog niet bekend

🟢 Opstelling Sjachtar Donetsk: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Ajax vs. Sjachtar Donetsk

Heb je de partij afgelopen dinsdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Ajax Shakhtar Donetsk oefenwedstrijd dinsdag 18 juli 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van de Eredivisie in 2023 op tv en online kijken met een live stream

Alle uitzendingen van de Eredivisie volg je dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap met een ESPN abonnement, een partij die de videodienst ESPN Watch aanbiedt en daarnaast ook vier tv-zenders heeft. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders.


  • Hoe laat is de oefenwedstrijd Ajax – Sjakhtar Donetsk vandaag (dinsdag 18 juli 2023)?

    De aftrap van deze vriendschappelijke partij is in de middag om 14:00 uur in het Sportpark De Toekomst in Amsterdam (Noord-Holland).

  • Via welke zender op tv wordt AFC Ajax vs. FK Sjachtar Donetsk vanmiddag uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zender Ziggo Sport (Select). Hierdoor kun je via je televisie bij je provider en online naar de partij tussen de teams kijken met een live stream, zoals in dit artikel wordt beschreven.