Waar kun je Ajax – PSV op tv en online kijken? | Johan Cruijff Schaal 2022

Het is weer tijd voor een heerlijke zomerse voetbalavond, want vanavond (zaterdag 30 juli) om 20:00 uur barst de strijd tussen Ajax – PSV om de Johan Cruijff Schaal 2022 los. Voor Ajax is dit een thuiswedstrijd, want het geselecteerde station is de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. In dit artikel vind je hoe je deze wedstrijd online kijken kunt via een live stream, zowel wanneer je thuis op de bank zit (met of zonder tv in de buurt) als wanneer je in het buitenland op vakantie bent. Ook geven we aan welke zender op tv de uitzending verzorgt.

Waar kun je een live stream van Ajax – PSV in de Johan Cruijff Schaal 2022 online kijken?

In Nederland is ESPN degene die de uitzendrechten voor de Johan Cruijff Schaal 2022 in handen heeft. Hierdoor kun je op de televisiezender ESPN en tevens bij FOX kijken naar de voetbalwedstrijd, net als via de online kijkomgeving van je provider als de kanalen hier te ontvangen zijn.

Inmiddels nemen echter steeds minder abonnees tv af, omdat het steeds gebruikelijker wordt om online naar je favoriete uitzendingen te kijken. Gelukkig bieden tevens YouTube en TikTok dit jaar een live stream van de wedstrijd aan.

📺 Ziggo GOBekijk nu via Ziggo GO de Johan Cruijff Schaal 2022 via de zenders FOX of ESPN.
📺 KPN iTVBekijk nu via KPN iTV de Johan Cruijff Schaal 2022 via de zenders FOX of ESPN.
▶️ YouTubeESPN maakt het mogelijk om via een online stream op YouTube naar de wedstrijd tussen Ajax en PSV om de Johan Cruijff Schaal 2022 te kijken.
▶️ TikTokOok via TikTok wordt de wedstrijd dit jaar uitgezonden.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ NLZIETVia de zenders van NLZIET zijn vaak uitzendingen van voetbalwedstrijden te zien, maar ESPN en FOX zijn via deze streamingdienst niet te ontvangen.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ViaplayDit jaar wordt de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal niet via Viaplay uitgezonden, maar andere voetbalcompetities als de Bundesliga en de Premier League (vanaf augustus 2022) zijn er wel te zien.

Vanuit het buitenland met een VPN naar de Johan Cruijff Schaal 2022 kijken

De uitzendingen van voetbalwedstrijden verschillen per land, waardoor het mogelijk kan zijn dat je tegen een geoblokkade aanloopt. Zo kun je mogelijk niet naar de stream op online tv of via YouTube kijken als je in het buitenland buitenland woont of op vakantie bent? Dan kun je gelukkig alsnog naar de Johan Cruijff Schaal 2022 kijken. Je hebt hiervoor een VPN (afkorting voor de term Virtual Private Network) nodig—vertaald een virtueel privé netwerk.

Het is een soort programmaatje wat je op je computer installeert dat ervoor zorgt dat gegevens worden versleuteld. Hierdoor wordt je online privacy en de veiligheid van je data gewaarborgd en is het mogelijk om een ander locatiesignaal van je apparaat af te geven dan de daadwerkelijke locatie waar je je bevindt. Neem een goede VPN (lees hier uitleg en tips) en begin direct met het streamen van de Johan Cruijff Schaal 2022 vanuit de locatie waar je je nu bevindt.

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Nederland
  3. Ga direct naar de livestream en begin met kijken ⚽️

Hoe laat beginnen de uitzendingen op tv en op het internet?

De aftrap van de wedstrijd is dit jaar om 20:00 uur Nederlandse tijd, maar let op tijdverschil als je je in een andere locatie op de wereld begeeft. Op welk kanaal van je televisie de zenders ESPN of FOX te vinden zijn, zie je in het zenderoverzicht van de providers hieronder.


Let op: het gebruik van een VPN om sport, films en series te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.