Amazon Prime Video lanceert Ajax-documentaire ‘Parels van Amsterdam’

Nederlands meest succesvolle Eredivisieclub heeft vanaf vandaag een eigen documentaire: ‘AJAX: Parels van Amsterdam’ (2022) is sinds de ochtend van 7 oktober exclusief te zien op Amazon Prime Video. We volgen Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch, drie spelers die uit de jeugd doorgroeiden naar Ajax 1, zowel op de club als daarbuiten.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Documentaire ‘AJAX: Parels van Amsterdam’ is nu te zien bij Amazon Prime Video

Al decennialang staat de Amsterdamse club AFC Ajax bekend om de geroemde jeugdopleiding en op dit moment is het de meest succesvolle club van Nederland. In de gloednieuwe documentaire AJAX: Parels van Amsterdam volgen we hoofdzakelijk drie spelers die uit de jeugd van de club uit de hoofdstad zijn doorgegroeid tot het eerste elftal: Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch.

De bij de Amsterdamse club opgeleide spelers zijn het afgelopen voetbalseizoen intensief en van nabij met camera’s gevolgd. Zowel op de club als daarbuiten. Met unieke beelden achter de schermen is te zien wat erbij komt kijken om als jonge speler je plek te verwerven bij het eerste elftal van Ajax en je vervolgens door te ontwikkelen en succesvol te worden als Ajacied. De documentaire is een verhaal vol met verwachtingen, twijfels, succesmomenten en tegenslagen.

Veel andere teams gingen Ajax voor met eigen voetbaldocumentaires

Is Ajax de eerste voetbalclub uit de Eredivisie met een eigen documentaire? Nee, dat zeker niet. We publiceerden zelfs eerder al een overzicht met 10 ijzersterke voetbaldocumentaires die je écht gezien moet hebben. Zo kun je hier op Disney+ sinds vorig jaar kijken naar de docuserie Dat Ene Woord: Feyenoord en geniet je op Videoland van FC Utrecht: No Guts No Glory.

Ook kwam Amazon al eerder op Prime Video met eigen voetbalproducties. Zo stream je Maradona: Blessed Dream bij het video on demand-platform, maar ook Alles of Niets: Juventus, Alles of Niets: Manchester City en Alles of Niets: Tottenham Hotspur zijn er te zien.

Trailer van ‘Parels van Amsterdam’ op Amazon Prime Video

Ben je benieuwd wat je kunt verwachten? Neem dan vooral alvast een eerste kijkje. Hieronder check je namelijk de trailer van AJAX: Parels van Amsterdam. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!


Synopsis: Amazon