Ajax Open Dag 2023: live kijken op tv en online | Dinsdag 8 augustus

Elk jaar wordt het nieuwe voetbalseizoen in Amsterdam ingeluid met een feestelijk programma in de Johan Cruijff ArenA. Mocht je er niet bij kunnen zijn, dan ben je vast benieuwd of je de Open Dag van Ajax op tv en online kijken kunt op dinsdag 8 augustus 2023. In dit artikel geven wij aan of alles vandaag te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de beelden vandaag eventueel ook vertoont.

Waar kun je online kijken naar de Ajax Open Dag op dinsdag 8 augustus 2023?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van evenementen omtrent voetbal. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Open Dag in het stadion van Ajax: de Johan Cruijff ArenA. De uitzending vindt plaats op ESPN 1 van 14:00 uur tot en met 16:00 uur.

ESPN➡️ Ga meteen naar ESPN bij Canal Digitaal. Via dit kanaal wordt de Ajax Open Dag vandaag uitgezonden. De TV App maakt het mogelijk om geen moment te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de open dag van Ajax jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel open dagen van sportclubs er niet te zien.
⛔️ VideolandDeze uitzending wordt door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die de open dag van AFC Ajax in de Johan Cruijff ArenA uitzendt

Zoals we eerder in dit artikel al aangaven, kun je op televisie naar de Ajax Open Dag 2023 kijken in Nederland. ESPN is eigenaar van de uitzendrechten en zij hebben zij besloten om de feestelijke dag te vertonen op hun hoofdzender. Die vind je op 401 (Canal Digitaal & Online) en 21 (Youfone), waarbij door huidige acties alle vier de ESPN-zenders standaard zonder extra kosten in het basispakket zijn opgenomen. Daarnaast is de zender ook vrij te ontvangen via 14 (KPN & Solcon) en 150 (T-Mobile). Bij Caiway (318) en DELTA (421) moet je sinds 19 februari betalen voor de zender, terwijl je via Ziggo minimaal een TV Start of Standard abonnement nodig hebt voor toegang. We hebben dit voor de duidelijkheid in één overzicht weergegeven in de onderstaande tabel.

ProviderKanaal ESPN 1Kijken
Canal Digitaal401 🎁➡️ Kijk direct
Online401 🎁➡️ Kijk direct
Youfone21 🎁➡️ Kijk direct
Ziggo18 & 421 📺▶️ Kijk direct
KPN14 & 221▶️ Kijk direct
T-Mobile150▶️ Kijk direct
Caiway318 💰▶️ Kijk direct
DELTA421 💰▶️ Kijk direct
Solcon14 & 150▶️ Kijk direct

Meer informatie over dit evenement in Amsterdam (+ programma)

Jonge Ajacieden kunnen tijdens de open dag van Ajax hun club en de (nieuwe) spelers beter leren kennen en van dichtbij zien. Daarom wordt deze feestelijke gelegenheid jaarlijks georganiseerd. Hieronder vind je het programma op dinsdag 8 augustus 2023, wat begint om 13:15 uur en eindigt rond een uur of 16:00 ‘s middags.

  • 🏟️ 13:15 uur: Stadion geopend
  • 🎉 — Feestelijk stadionprogramma
  • 👏 14:45 uur: Spelerspresentatie
  • 💪 15:00 uur: Open training
  • 16:00 uur: Verwachte eindtijd

Elke houder van een Mijn Ajax-account kan sinds woensdag 5 juli in de ticketshop kaarten voor de open dag kopen, maar er is wel een maximum van vier gratis kaarten per persoon ingesteld. Verder is in het bovenstaande schema te zien dat er een open training georganiseerd wordt. Deze training van Ajax 1 is natuurlijk onder leiding van Maurice Steijn en inclusief de nieuwe spelers en leden van de technische staf.

EvenementOpen dag van AFC Ajax
SportVoetbal
DatumDinsdag 8 augustus 2023
LocatieJohan Cruijff ArenA in Amsterdam

Afbeelding ter illustratie