Ajax – Ludogorets: live kijken op tv en online | 31 augustus 2023 | Play-off van de Europa League

De Noord-Hollandse ploeg uit onze hoofdstad hoeft maar één team te verslaan om een plekje te claimen in de groepsfase van de Europa League. Vorige week wisten ze al met 1-4 op vijandige grond van de Bulgaarse tegenstander te winnen, dus ze hoeven het vandaag alleen nog maar af te maken. Benieuwd wanneer en waar je Ajax – Ludogorets kunt kijken? De partij wordt gespeeld op donderdag 31 augustus 2023 om 20:00 uur in het stadion van de thuisploeg uit Amsterdam: de Johan Cruijff ArenA. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

AFC Ajax – PFK Ludogorets kijken: live stream van de wedstrijd op donderdag 31 augustus 2023 om 20:00 uur

De play-off van de continentale bekerstrijd die de Europa League heet, wordt vanavond vervolgd. Dit seizoen worden de uitzendingen van de voorrondes van Nederlandse ploegen onder andere door RTL 7 verzorgd. Tevens de match tussen het team uit Razgrad (Bulgarije) en de tegenstanders uit Amsterdam (Noord-Holland) op donderdag om 20:00 uur wordt uitgezonden via deze zender, mede te ontvangen via NLZIET.

AFC Ajax 🆚 PFK Ludogorets in het kort:
🏆 Europa League
🏟️ Play-offs (wedstrijd 2 v/d 2)
🥅 Cumulatieve beginstand: 4-1
🗓️ Donderdag 31 augustus 2023
⏰ 20:00 uur Nederlandse tijd
📍 Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, Noord-Holland
📺 Ziggo Sport → Kijk direct Ajax vs. Ludogorets

Hierboven vond je al even in het kort waar de wedstrijd van vanavond te zien is en wanneer de aftrap op welke plek zal zijn. De onderstaande tabel geeft als aanvulling hierop een verdiepende blik op de uitzendrechten per streamingdienst en tv-kanaal in Nederland. Je kunt de wedstrijd via de app kijken, maar ook onder andere met een gratis livestream en via Chromecast of Apple TV op het grote scherm.

Ziggo Sport ➡️ Ga meteen naar Ajax – Ludogorets bij Ziggo Sport. Deze oranje provider heeft de uitzendrechten van deze Europa League-wedstrijd in handen. Je kunt hun zender ook aanvullend toevoegen als Select via andere providers als KPNT-Mobile en Canal Digitaal.
NLZIET Hier werd de heenwedstrijd vorige week vanwege de tv-uitzending op RTL 7 ook online vertoond, maar de return wordt niet lineair uitgezonden. 👉 Ga meteen naar voetbal bij NLZIET.
⛔️ Disney+ Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO Max Deze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ Netflix Bij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ Prime Video Prime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Viaplay In het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel zijn de wedstrijden uit de Europa League er niet te zien.
⛔️ Videoland Sportuitzendingen van deze Europese bekercompetitie worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen, aangezien ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.

Opstellingen van Ajax (Nederland) en Ludogorets (Bulgarije) tijdens deze play-off voor de Europa League

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze play-off in de Europa League. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen AFC Ajax vs. PFK Ludogorets staat donderdag om 20:00 uur Nederlandse tijd op de planning, dus we verwachten rond 7 uur ’s avonds te horen wie de basisspelers zijn. Tot dan vind je hieronder de opstellingen van vorige week.

🔴 Opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Medic, Hato, Wijndal; Taylor, Berghuis, Tahirovic; Bergwijn, Brobbey, Kudus (vorige week)

⚪️ Opstelling Ludogorets: Padt; Witry, Verdon, Sonko-Sundberg, Heister; Yordanov, Goncalves, Piotrowski; Tekpetey, Rwan Seco, Despodov (vorige week)

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Ajax vs. Ludogorets

Heb je de partij afgelopen donderdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Ajax Ludogorets Europa League play-off donderdag 31 augustus 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Verder kun is het ook mogelijk om de hele wedstrijd opnieuw te kijken. Wie zijn favoriete club niet live aan heeft kunnen moedigen, kan gelukkig via de bovenstaande streamingdienst NLZIET nog tot 7 dagen de match volledig terugkijken als uitzending gemist.

Wedstrijden van de Europa League in 2023 op tv en online kijken met een live stream

De uitzendingen van de Europa League volg je dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap met een ESPN abonnement, een partij die de videodienst ESPN Watch aanbiedt en daarnaast ook vier tv-zenders heeft met onder andere voetbal uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Europa League en Conference League. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders.