Thuiswedstrijd ‘Ajax vs. Ludogorets’ donderdag overal gratis te zien

Nog maar heel even en dan weten we of Ajax de groepsfase van de Europa League definitief heeft veiliggesteld. Op donderdag 31 augustus spelen de Amsterdammers de return tegen het Bulgaarse Ludogorets om 20:00 uur in eigen huis. Hoewel het vorige duel werd uitgezonden op tv via RTL 7, is de tweede play-off wedstrijd hier helaas niet te zien. Ziggo Sport heeft echter goed nieuws voor iedereen die kosteloos naar de match wil kijken: bij alle providers zal de wedstrijd gratis vertoond worden.

Return van Europa League play-off ‘Ajax vs. Ludogorets’ niet te zien op RTL 7

Donderdagavond om 20:00 uur spelen Ajax en Ludogorets tegen elkaar tijdens de tweede en laatste wedstrijd van de Europa League play-offs. Beide teams strijden voor een plek in de groepsfase van het Europese toernooi. Vorige week was de heenwedstrijd op RTL 7 te zien, waardoor deze tevens online kon worden gevolgd via NLZIET en Videoland.

Tot grote teleurstelling van veel kijkers is dit nu helaas niet het geval. Uit de programmagids blijkt namelijk dat het hoofdkanaal van Ziggo Sport donderdagavond de exclusieve zender is waarop de play-off uit de Europa League tussen AFC Ajax en PFK Ludogorets wordt uitgezonden.

Wedstrijd tussen Ajax en Ludogorets voor iedereen gratis beschikbaar via Ziggo Sport (Select)

Nu horen we je denken: “Maar hoe kan ik dan gratis op tv naar Ajax vs. Ludogorets kijken?” Goed nieuws, want speciaal voor de ontknoping van de play-offs heeft Ziggo laten weten dat ze tijdelijk hun aanvullende kanaal kosteloos open zullen zetten voor de match van de Ajacieden. Dit betekent dat je gratis op de sportzender kunt kijken naar de wedstrijd.

Je vindt dit kanaal als Ziggo Sport bij de oranje tv-aanbieder zelf en bij alle andere providers als Ziggo Sport Select. De zender waarop je kunt inschakelen verschilt per provider. In het onderstaande overzicht vind je waar je hem per tv-aanbieder kunt vinden.

ProviderKanaal Ziggo Sport (Select)Kijken
Ziggo14▶️ Kijk direct
KPN233▶️ Kijk direct
Canal Digitaal33▶️ Kijk direct
Online420▶️ Kijk direct
T-Mobile160▶️ Kijk direct
Caiway311▶️ Kijk direct
DELTA631▶️ Kijk direct
Solcon160▶️ Kijk direct
Youfone420▶️ Kijk direct
TELE2111▶️ Kijk direct
Telfort233
XS4ALL233
Kabelnoord90
OnsBrabantnet160
Kabeltex301
SKV581
Plinq401
SKP254
Trined271
Joyne42
Breedband Helmond265

Zo verliep het vorige duel tussen de twee ploegen

Ajax nam het vorige week in de eerste play-off wedstrijd op tegen Ludogorets. Voor de Amsterdammers was de Bulgaarse club een relatief onbekende tegenstander, want afgezien van vorige week stonden de twee elftallen nooit eerder tegenover elkaar. De ploeg van Maurice Steijn moest dus met alle mogelijke scenario’s rekening houden.

Het afgelopen duel was echter absoluut niet slecht voor het zelfvertrouwen van de Amsterdammers. ‘Man of the match’ was overduidelijk Mohammed Kudus, de speler die een hattrick wist te scoren met goals in minuut 16, 18 en 50. Helaas voor Ajax en gelukkig voor Ludogorets komt de voetballer tijdens de return in Amsterdam niet meer in actie.

De middenvelder maakt namelijk de transfer naar de Engelse Premier League, waar hij zijn carrière voortzet bij West Ham United. Zo zal hij weer zij aan zij gaan spelen met voormalig Ajax-speler Edson Álvarez. Overigens maakte Brian Brobbey (40′) het feestje compleet voor de Amsterdammers, terwijl Olivier Verdon namens de Bulgaren een penalty verzilverde in de 70e minuut. Hierdoor sloot het scorebord op de eindstand van 1-4. Een uitstekend uitgangspunt voor de return bij de Amsterdammers thuis.

HATTRICK HERO MO KUDUS ⚽️⚽️⚽️ | Highlights Ludogorets - Ajax | UEFA Europa League

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.