Ajax – AZ: live kijken op tv en online | 6 mei 2023 | Eredivisie

Ajax kan nog maar net bijkomen van de dubbele strijd tegen PSV, waarin ze zowel de beker als de tweede positie in de Eredivisie door hun vingers zagen glippen, of ze moeten alweer opdraven voor speelronde 31 van de nationale strijd om de kampioensschaal. Ditmaal moeten ze hun derde plek zien te verdedigen tegen de uitermate lastige tegenstander uit Alkmaar die op slechts twee punten afstand één plaats onder ze staat. En daardoor staat er ook een ticket voor de Europese Conference League op het spel. Benieuwd wanneer en waar je Ajax – AZ kunt kijken? Deze partij wordt gespeeld op zaterdag 6 mei 2023 om 21:00 uur in het stadion van de thuisploeg in Amsterdam: Johan Cruijff ArenA. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Ajax – AZ online kijken: live stream op zaterdag 6 mei 2023 om 21:00 uur

Het is inmiddels alweer tijd voor speelronde 31 van de Eredivisie. De uitzendingen worden dit seizoen weer door ESPN verzorgd. De match tussen het team uit Amsterdam en de tegenstanders uit Alkmaar wordt zaterdag om 21:00 uur op tv uitgezonden door ESPN 2. De meeste kanalen van deze sportzender zijn doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in elk pakket zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer. Je kunt de wedstrijd overigens via de app of tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

ESPN➡️ Ga meteen naar Ajax – AZ via ESPN 2 bij Canal Digitaal. De TV App maakt het mogelijk om geen moment van de Eredivisie te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
ZiggoJe vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel zijn de wedstrijden uit de Eredivisie er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de Eredivisie worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.
STRIJDVAARDIG AZ maakt het Ajax HEEL LASTIG ⚔️ | Samenvatting AZ - Ajax

Opstellingen van Ajax en AZ tijdens deze wedstrijd in de Eredivisie

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze wedstrijd in de Eredivisie. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Ajax vs. AZ staat zaterdag om 21:00 uur op de planning, dus we verwachten iets meer dan een uur ervoor te horen wie de basisspelers zijn.

🔴 Opstelling Ajax: nog niet bekend

🔵 Opstelling AZ: nog niet bekend

Huidige stand, vorm en uitslag van de laatste wedstrijd tussen deze twee ploegen

Laten we eens kijken naar de Eredivisie om te kijken hoe het momenteel gaat met Ajax en AZ. Momenteel vinden we in de onderstaande huidige stand van de Eredivisie dat ze respectievelijk op de derde en vierde positie staan, wat betekent dat enkel de winnende partij op koers zal liggen voor tickets voor de kwalificatie van de Conference League (#3).

PlaatsClubPunten
1 🏁Feyenoord73
2 🏳️PSV65
3 🏴👉 Ajax62
4 🔸👉 AZ60
5 🔸Sparta53
6 🔸FC Twente52
7 🔸FC Utrecht45
8RKC Waalwijk38
9sc Heerenveen38
10N.E.C.38
11Go Ahead Eagles36
12Fortuna Sittard32
13Vitesse31
14FC Volendam30
15FC Emmen28
16 🏴‍☠️Excelsior28
17 🚩FC Groningen17
18 🚩SC Cambuur16

Als we kijken naar de huidige vorm in de competitie, dan zien we dat het de beide ploegen niet al te best afgaat de laatste weten. Beiden zijn allesbehalve ongeslagen gebleven gedurende de afgelopen vijf wedstrijden en moesten zelfs tweemaal met verlies op zak naar huis gaan. Zowel Ajax als AZ speelde daarnaast eenmaal gelijk en wist twee potten te winnen.

Ajax laatste vijf wedstrijden
AZ laatste vijf wedstrijden

De laatste vijf wedstrijden spreken echter lichtelijk in het voordeel van de Amsterdammers, zowel in eigen huis als op vijandige grond. Ze wisten drie partijen te winnen, waarvan twee in de Johan Cruijff ArenA en één in het AFAS Stadion. Één ding is zeker: een bloedeloze eindstand komt tussen deze twee clubs niet vaak voor. We hebben dit in ieder geval in het afgelopen decennium al niet meer zien gebeuren.

 • 6 mei 2023: …-… in Amsterdam
 • 23 september 2022: 2-1 in Alkmaar 🔵
 • 3 maart 2022: 0-2 in Alkmaar 🔴
 • 12 december 2021: 1-2 in Amsterdam 🔵
 • 25 april 2021: 2-1 in Amsterdam 🔴
 • 31 januari 2021: 2-0 in Amsterdam 🔴

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Ajax vs. AZ

Heb je de partij afgelopen zaterdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Dan zijn daar twee mogelijkheden voor. Mensen die de hele wedstrijd willen streamen, kunnen voor AjaxAZ terecht bij ESPN. Bij dit video on demand-platform is het mogelijk om de match tussen de teams uit Noord-Holland en Noord-Holland tot 7 dagen terug te kijken, zoals hier bij Canal Digitaal uitgelegd wordt. Zoals we in het overzicht bovenaan dit artikel uitlegden, krijg je bij deze providers tevens ESPN standaard zonder aanvullende kosten binnen elk pakket.

Daarnaast is ook de samenvatting van de wedstrijd te zien en die is voor iedereen vrij toegankelijk. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Ajax AZ Eredivisie wedstrijd 6 mei 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

PlaatsClubPuntenGespeeldVorm
1 🏁Feyenoord7330✅ ✅ ✅ ✅ ✅
2 🏳️PSV6530✅ ✅ ✅ ✅ ➖
3 🏴👉 Ajax6230❌ ✅ ✅ ➖ ❌
4 🔸👉 AZ6030✅ ✅ ❌ ➖ ❌
5 🔸Sparta5330➖ ✅ ✅ ❌ ✅
6 🔸FC Twente5230➖ ❌ ✅ ➖ ✅
7 🔸FC Utrecht4530❌ ✅ ✅ ➖ ❌
8RKC Waalwijk3830❌ ❌ ✅ ❌ ✅
9sc Heerenveen3830❌ ❌ ✅ ➖ ✅
10N.E.C.3830✅ ❌ ➖ ❌ ✅
11Go Ahead Eagles3630✅ ✅ ❌ ❌ ➖
12Fortuna Sittard3230❌ ❌ ❌ ✅ ❌
13Vitesse3130➖ ✅ ✅ ❌ ➖
14FC Volendam3030✅ ❌ ❌ ➖ ❌
15FC Emmen2830✅ ❌ ➖ ✅ ❌
16 🏴‍☠️Excelsior2830➖ ✅ ❌ ➖ ✅
17 🚩FC Groningen1730❌ ❌ ❌ ❌ ❌
18 🚩SC Cambuur1630❌ ❌ ❌ ❌ ❌

Alle wedstrijden van de Eredivisie in 2023 op tv en online kijken met een live stream

Alle uitzendingen van de Eredivisie volg je dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap met een ESPN abonnement, een partij die de videodienst ESPN Watch aanbiedt en daarnaast ook vier tv-zenders heeft. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders.


 • Hoe laat is de wedstrijd Ajax – AZ vandaag (zaterdag 6 mei 2023)?

  De aftrap van deze partij in de Eredivisie is in de avond om 21:00 uur in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, Noord-Holland.

 • Via welke zender op tv wordt AFC Ajax vs. AZ Alkmaar vanavond uitgezonden?

  De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zender ESPN 2. Hierdoor kun je via je televisie bij je provider en online naar de partij tussen de teams kijken met een live stream, zoals in dit artikel wordt beschreven.