Geprezen bioscoopfilm ‘Air’ is nu al online te zien

Air verscheen nog geen maand geleden op het witte doek en toch kunnen ook streamers er nu al van genieten. De film van prijswinnende regisseur Ben Affleck draait om de baanbrekende samenwerking tussen de legendarische basketballer Michael Jordan en de basketbaldivisie van het schoenenmerk Nike, die uiteindelijk natuurlijk leidde tot het iconische Air Jordan-merk. Je bekijkt de geprezen dramafilm nu op Amazon Prime Video.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Geprezen film ‘Air’ over de Nike Air Jordans

Ze worden massaal gedragen, Nike Air Jordans. Maar hoe zijn deze iconische schoenen eigenlijk ontstaan? Het begon allemaal met Sonny Vaccaro, die op de kleine basketbaldivisie van Nike werkte. Om succes te behalen stond er een samenwerking met een bekende atleet op het programma en Sonny’s oog viel op een vrij onbekende, jonge basketballer: Michael Jordan. Hem voor zich winnen bleek echter nog een hele opgave.

Air combineert een aantal fantastische elementen met elkaar. Niet alleen heeft Oscarwinnende regisseur Ben Affleck achter de schermen de touwtjes in handen, ook voor de schermen schuift er een bak aan talent aan, met acteurs als Matt Damon, Jason Bateman en Viola Davis. Combineer dat met een heerlijke jaren 80-soundtrack en een intrigerend waargebeurd verhaal, en je hebt een film die bij zowel kijkers als critici in de smaak valt. Zo krijgt de film op IMDb een dikke 7,7 en is de Rotten Tomatoes-score van 98% ook buitengewoon hoog. Hieronder vind je een greep uit de lovende reacties op social media.

‘Air’ is nu te zien op Amazon Prime Video

Sinds vrijdag 12 mei is de gloednieuwe dramafilm te zien op Amazon Prime Video. Pas een kleine maand na de bioscooprelease kun je hem dus ook al vanaf de bank, zonder aanvullende kosten, bekijken.

Dit is overigens niet de enige grote film die deze maand naar Prime Video komt. Eerder deze maand verscheen bijvoorbeeld ook al de actiekomedie Operation Fortune met Jason Statham en Hugh Grant in het aanbod van de streamingdienst.

AIR | Official Trailer

Meer informatie over de film

Air is een film van de bekroonde regisseur Ben Affleck over de baanbrekende samenwerking tussen de toen nog jonge Michael Jordan en de pas opgerichte basketbaldivisie van Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de hedendaagse cultuur. De aangrijpende film toont de riskante maar carrièrebepalende gok van een onconventioneel team, de compromisloze visie van een moeder die ziet dat haar zoon een immens talent heeft, en de basketballegende die de grootste aller tijden zou worden.

TitelAir
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 52 minuten
TaalEngels
CategorieDrama
IMDb7,7 uit 26.000 stemmen
RegisseurBen Affleck
CastMatt Damon, Ben Affleck, Viola Davis, Jason Bateman, Chris Messina, Matthew Maher, Marlon Wayans, Chris Tucker, Gustaf Skarsgård, Julius Tennon

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.