Deze 5 realityprogramma’s over afvallen op discovery+ moet je zien

Sommigen kijken het om zelf inspiratie te krijgen voor manier om af te vallen en anderen vinden het simpelweg boeiend om te zien hoe zwaarlijvigen de strijd tegen de kilo’s aangaan. Één gegeven wat duidelijk is, is dat shows over afvallen razend populair zijn. Vooral bij de zender TLC, onderdeel van discovery+, kunnen ze er wat van. Bij de streamingdienst zijn de volgende 5 realityprogramma’s over afvallen absolute kijktips voor liefhebbers van dit genre.

5x Realityprogramma’s over afvallen op discovery+ die je moet zien

5. My 600-lb Life

In My 600-lb Life worden acht extreem zwaarlijvige personen twaalf maanden lang gevolgd bij hun poging veel gewicht te verliezen en daarmee hun leven weer terug te krijgen. In elke aflevering staat één persoon centraal die een maagverkleining krijgt en we volgen het proces voorafgaand aan de operatie, de ingreep zelf en het herstel erna. Slagen ze allemaal in deze letterlijk zware opgave?

Dit populaire programma van TLC gaat inmiddels al heel wat jaren mee. Daardoor kun je nu seizoen 2-9 van My 600-lb Life allemaal terugkijken via discovery+.

4. Fat Chance

Op een dag is het zo ver: de liefde van je leven staat ineens voor je neus. Maar je durfst geen actie te ondernemen, want je bent ontzettend onzeker over je overgewicht.

Als dat geen goede motivatie is om eindelijk die extra kilo’s eraf te trainen. Het overkomt de deelnemers in de nieuwe serie Fat Chance. Zij krijgen de ‘vette kans’ op een waanzinnige date, als ze tenminste in drie maanden het gewicht verliezen dat nodig is. Met de hulp van een personal trainer en ander eetpatroon gaan ze aan de slag. Lukt het ze om hun zelfvertrouwen terug te krijgen en die date te regelen? Het volledige eerste seizoen is nu te zien op Discovery’s streamingdienst.

3. 1000-lb Sisters

We horen je denken: hoeveel is 1000 lb (pond) precies? Ruim 450 (!) kilogram wegen de zussen Amy en Tammy samen. Zij hebben morbide obesitas. Over hun letterlijk zware leven onderhouden ze een succesvol YouTube-kanaal, wat tevens hun enige bron van inkomsten is, aangezien ze amper kunnen bewegen en dus ook niet kunnen werken. Ze weten dat ze een operatie nodig hebben om hun leven te redden.

Ook wil Amy graag een kind krijgen met haar vriend Michael, wat onder deze omstandigheden niet mogelijk is. Ze maken een afspraak met bariatrisch chirurg Dr. Procter in Atlanta, maar alleen al de acht uur durende autorit ernaartoe is erg zwaar voor de zussen. Met name voor Tammy die al zes jaar niet uit haar huis is geweest en ook niet in een autostoel past. Dr. Procter zegt alleen te kunnen opereren als ze eerst voldoende afvallen, dus moeten ze flink aan de slag met een dieet.

De zussen zouden elkaar daarbij goed tot steun kunnen zijn, maar het werkt eerder averechts. Terwijl Amy erg vastberaden is, heeft Tammy meer moeite met het omgooien van haar eetpatroon, waardoor Amy haar oudere zus eerder als blokkade ziet in het proces dan als support. Ze wil zelfs dat Tammy – die bij Amy en Michael inwoont – haar huis verlaat en ergens anders gaat wonen. Dat leidt tot onvrede en angst bij Tammy die niet denkt op haar zelf te kunnen wonen. Kunnen de 1000-lb Sisters hun onenigheden overwinnen en samen de strijd aangaan voor een gezonder gewicht?

Het derde seizoen van 1000-lb Sisters is op 15 november 2021 begonnen op discovery+. Vervolgens verschijnt elke week een nieuwe aflevering van de realityserie op de streamingdienst voor real-life entertainment. Op het moment van schrijven is net de vijfde aflevering van seizoen 3 op het video on demand-platform van Discovery verschenen.

2. Britain’s Fattest People: Shut-Ins

Britain's Fattest People Shut Ins discovery plus
Serie: Britain’s Fattest People: Shut-Ins | Beeld: Discovery / TLC

Duizenden mensen in het Verenigd Koninkrijk leiden aan obesitas en nemen geen deel aan het openbare leven. Kunnen zij hun leven omkeren? Het eerste seizoen van Britain’s Fattest People: Shut-Ins werd recentelijk uitgezonden op discovery+ en was meteen razend populair. Seizoen 2 werd er dan ook direct achteraan geplakt en sinds kort is elke week een nieuwe aflevering op de streamingdienst voor real-life entertainment te bekijken.

1. My 3000-lb Family

Kan het extremer dan personen van 600 lb (270 kg)? Of zussen van 1000 lb (453 kg)? Jazeker, want deze gezinnen wegen bij elkaar minstens 3000 lb (1360 kg). In het eerste seizoen volgden we de Andersons en in het opzienbarende tweede seizoen van My 3000-lb Family staat een nieuw gezin centraal dat door morbide obesitas in levensgevaar verkeert.

Casey is met zijn meer dan 300 kilogram de zwaarste van de familie en spendeert het liefst zijn tijd door bergen met voedsel te eten en video spelletjes te spelen. Casey beschuldigt zijn vader van zijn gewichtstoename, omdat hij hem altijd fast food zou hebben gegeven zodra hij dat wilde. Zijn neef Ed, vader van twee, is met zijn 200 kilo misschien niet de zwaarste, maar hij wil graag zijn eetpatroon aanpassen, omdat hij bang is dat zijn dochters zijn voorbeeld gaan volgen en ook obese worden. Ook voor nicht Amanda is het een kwestie van leven en dood, want met haar bijna 300 kilo kan ze niet behandeld worden tegen haar baarmoederhalskanker. Een drastische verandering in hun lichaamsgewicht is nodig om deze familie nog een kans op een normaal leven te geven. Daarmee besluiten ze samen de strijd aan te gaan met hun levensbedreigende obesitas, en te beginnen aan dit enorme avontuur.

Meer TLC-programma’s bij discovery+

Zou je graag meer TLC-programma’s op discovery+ bekijken? Ga naar de TLC-pagina op discovery+. Hier vind je een verzameling van allerlei series en programma’s van de zender die op het video on demand-platform van Discovery te zien zijn. Daarnaast kun je eens een kijkje nemen in ons overzicht van 5 populaire TLC-programma’s op discovery+ die je echt gezien moet hebben. Veel kijkplezier!

Alles over deze streamingdienst

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: Discovery