‘Aftersun’ staat eindelijk op Pathé Thuis en dit is waarom je hem niet mag missen

In februari verscheen de Britse dramafilm Aftersun op het witte doek. Mocht je hem destijds nou gemist hebben, dan is dit het moment om hem toch nog aan je kijklijst toe te voegen. Veel mensen zijn het er namelijk over eens: dit is een titel die je absoluut niet mag missen. Niet alleen wist de film prijsnominatie na prijsnominatie in de wacht te slepen, ook zijn kijkers er ontzettend enthousiast over én vertelt het volgens hen een hartverscheurend maar prachtig verhaal. Benieuwd? Gelukkig kun je hem nu eindelijk streamen in Nederland, want Pathé Thuis heeft de film vanmorgen aan het aanbod toegevoegd.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Vader-dochterrelatie en zomerse nostalgie in ‘Aftersun’

Aftersun neemt ons mee in het verhaal van de dertigjarige vader Calum en de tiener Sophie. Zij brengen hun vakantie door in een Turkse badplaats waar het dagprogramma vooral bestaat uit zwemmen, zonnebaden en luieren. Maar ondertussen worstelt Calum ook met de zwaarte van het leven, waarmee hij zijn dochter niet probeert te belasten.

Dit is het debuut van Schotse filmmaker Charlotte Wells en weet indruk te maken. De film verdiende vier nominaties bij de jaarlijkse BAFTA-awards en één Oscarnominatie, werd door critici vol enthousiasme ontvangen en werd door kijkers onder meer “pijnlijk mooi” genoemd. Ook het werk van de hoofdrolspelers, Paul Mescal (Normal People) als Calum en Frankie Corio als Sophie, wordt geprezen.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ 96% van de critici en 82% van de kijkers vindt dit een echte aanrader
2️⃣ Hoofdrolspeler Paul Mescal wist met zijn optreden een Oscarnominatie in de wacht te slepen
3️⃣ Kenmerkt zich volgens kijkers door perfecte karakterontwikkeling en authentieke dialogen

Kijkers zijn razend enthousiast over ‘Aftersun’

Naast de critici en recensenten praten ook veel kijkers vol lof over de film. Het is er wel eentje waarover je misschien wat langer na moet denken én waarbij je het waarschijnlijk niet droog houdt, dus houd daar rekening mee. Toch is het volgens kijkers absoluut een aanrader en zeker een kijkje waard. Dit doe je sinds woensdag 30 augustus op Pathé Thuis, waar je hem kunt kopen en huren (vanaf €4,99).

Meer informatie over de film

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen.

TitelAftersun
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 42 minuten
TaalEngels
CategorieDrama
RegisseurCharlotte Wells
CastPaul Mescal, Frankie Corio

Synopsis: September Film Distribution

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.