Waarom je After Life seizoen 2 écht moet kijken (nu te zien op Netflix)

In 2019 verscheen de miniserie After Life op Netflix, een donkere komedie van de Britse comedian Ricky Gervais (The Office). Onlangs werd bekend gemaakt dat het tweede seizoen onder de nieuwe films en series op Netflix in april 2020 valt. We kunnen namelijk vanaf 24 april 2020 genieten van het vervolg op deze serie.

After Life op Netflix: waarom moet je deze serie kijken?

Waarom is After Life de moeite waard? Ricky Gervais is een kei in het schrijven van ongemakkelijke situaties en donkere humor. Maar naast de nihilistische houding en grove beledigingen van hoofdpersonage Tony, heeft de serie ook veel hartverwarmende en ontroerende momenten. Daarom is After Life ook zeker geen cynische serie, maar op een ongewone manier juist een feel-good verhaal.

Wat is het plot van After Life?

After Life heeft voor een komische serie een bijzonder donkere premisse. Een pessimistische journalist besluit na de dood van zijn vrouw, een einde aan zijn eigen leven te maken. Wanneer hij op het punt staat om dit te doen, wordt hij gestoord door zijn hond Brandy, die eten wilt. Tony ziet af van zelfmoord, maar realiseert dat hij in een soort ‘bonustijd’ leeft. Hij besluit dat zijn mooie leven met zijn vrouw voorbij is en ziet de tijd die hem rest als ‘after life’. En die tijd gebruikt hij om wraak te nemen op de wereld, om alles te zeggen en doen wat hij wilt. Dit leidt natuurlijk tot pijnlijk en ongemakkelijke situaties.

Is After Life een komedie of drama?

After Life bevat gitzwarte humor, zoals we wel gewend zijn van Ricky Gervais. (Kijk zijn speeches op de Golden Globes maar eens terug.) Desondanks schijnt in After Life de zon door de wolken heen en is de serie op momenten bijzonder sentimenteel en hartverwarmend. Uiteindelijk is de serie toch hoofdzakelijk het verhaal van een man die de dood van zijn vrouw een plekje probeert te geven, en niet van een man die de wereld wilt wreken.

Wat kunnen we verwachten van After Life seizoen 2?

Wat kunnen we verwachten van het tweede seizoen? Netflix heeft bekend gemaakt dat dit seizoen – net als het eerste – bestaat uit zes afleveringen. In deze afleveringen zullen we weer bekende castleden tegenkomen, zoals uiteraard Ricky Gervais als Tony, Penelope Wilton als Anne, Ashley Jensen als Emma en Tony Way als Lenny. En dat niet alleen: ook de hond Brandy komt weer terug. Over het plot is nog weinig bekend.

Is er al een trailer voor After Life seizoen 2?

Jazeker, bekijk hem hieronder! Ook publiceerde Netflix eerder een filmpje met bloopers en outtakes van After Life seizoen 1 en is de trailer van het eerste seizoen natuurlijk ook te bekijken om alvast in de stemming te komen. Op 24 april 2020 kunnen we van het nieuwe seizoen gaan genieten.

Meer gelijkende titels als After Life op Netflix Nederland

Benieuwd naar het volledige aanbod van Netflix? Dat kun je hier vinden. Als je hebt genoten van After Life zul je de serie The End of the F***ing World misschien ook leuk vinden. Je kunt natuurlijk ook kijken naar de special Humanity van Ricky Gervais.

Details van de serie

Titel: After Life
Jaar: 2019
Soort: Serie
Seizoenen: 2 seizoenen
Categorie: Comedy, drama
Makers: Ricky Gervais
Cast: Ricky Gervais, Tom Basden, Tony Way
IMDb: 8.4
Trailer: Trailer
Direct kijken via Netflix: Kijken
Meer over After Life op Streamwijzer vind je hier