After 5 komt eraan: dit is alles wat je moet weten over ‘After Everything’

Ben jij nog niet klaar met het liefdesverhaal van Tessa en Hardin? Dat waren de makers ook niet, want terwijl het vierde deel nog in de bioscopen draaide was er al goed nieuws voor de Hessa-shippers: er gaat ook een vijfde deel komen! After 5 zal de titel After Everything krijgen en in dit artikel vertellen we je er alles over.

Waar gaat ‘After Everything’ over?

Wie After Ever Happy al in de bioscoop gezien heeft of hem net op Amazon Prime Video heeft bekeken, weet al dat er nog een deel gaat komen. Niet alleen eindigt de film met een gigantische cliffhanger, ook staan de woorden “to be continued” op het einde in beeld. Tessa en Hardin komen dus nog een keer terug! Dit nieuws maakte Hero Fiennes Tiffin (die Hardin speelt) tevens bekend in onderstaand Twitter-bericht.

Het liefdesverhaal van Tessa en Hardin is dus nog niet klaar. Hiermee wijkt de filmreeks voor het eerst af van de boekenreeks van Anna Todd. Zij publiceerde After in 2013 op Wattpad als een Harry Styles-fanfiction, maar omdat dit zo’n succes was werden de namen veranderd en de boeken gepubliceerd. In 2019 verscheen de eerste film van de reeks in de bioscopen. After We Collided (2020), After We Fell (2021) en After Ever Happy (2022) volgden, waarna alle boeken in de reeks verfilmd hadden moeten zijn. Het lijkt er nu alleen op dat het verhaal van het laatste boek uitgesmeerd wordt over twee films, want er volgt dus nog een vijfde deel: After Everything.

Eerder werd er in een interview met Teen Vogue ook al bekendgemaakt dat er nog twee films zouden volgen: een prequel vanuit het perspectief van Hardin (gebaseerd op Anna Todds Before) en een sequel over de kinderen van Hardin en Tessa. After Everything is echter geen van beiden, maar is het slothoofdstuk van de After-reeks. Dit betekent dat er na After 5 misschien nóg twee films volgen. Leuk! De eerste beelden zijn inmiddels ook al met ons gedeeld. Je bekijkt ze hieronder.

After Everything Teaser Trailer (2023)

Wie zitten er in de cast van de film?

Er is nog niet veel nieuws naar buiten gebracht over de cast van de films. Oplettende kijkers weten wel dat de castleden nogal eens veranderen en dat personages soms door een andere acteur vertegenwoordigd worden. Zo werd Landon in After en After We Fell gespeeld door Shane Paul McGhie (What Men Want), maar werd de rol in After We Collided en After Ever Happy ineens vertolkt door Chance Perdomo (Chilling Adventures of Sabrina). Welke acteurs er dus voor het (vermoedelijk) laatste deel van de reeks terugkeren, is nog niet bekend.

Wel werden Hero Fiennes Tiffin (Hardin) en Josephine Langford (Tessa) beiden getagd in het bovenstaande Twitter-bericht, dus zij keren als het goed is sowieso terug voor de film. Dat is in ieder geval al goed nieuws!

Wanneer komt de film uit?

De makers van de films hebben nog niet losgelaten wanneer we After Everything kunnen zien, maar Hero Fiennes Tiffin maakte in de aankondiging wel duidelijk dat de opnames er al op zitten. Dit betekent dat het slotstuk van de bloedhete filmreeks misschien dus eerder naar het witte doek komt dan verwacht.

In de teaser zien we dat het in 2023 zover is. Maar of het dan het voorjaar, de zomer of het najaar wordt, dat is op het moment van schrijven nog niet bekend. We laten het je als eerste weten via je mail zodra hier meer nieuws over naar buiten komt.

Waar kun je ‘After 5’ online kijken?

De eerdere delen van deze reeks zijn op verschillende streamingdiensten online te kijken. Zo kun je het eerste en het tweede deel in het aanbod van TVOD-streamingdienst Pathé Thuis vinden.

Het vierde deel is onlangs toegevoegd aan het aanbod van Amazon Prime Video. Hiermee is dit de enige streamingdienst die in Nederland momenteel de uitzendrechten van de film in handen heeft weten te krijgen. Bij Amazon Prime Video kun je de eerste en derde film ook vinden. Mogelijk zal After 5 hier dus tevens een tijdje na de lancering te vinden zijn, maar dit is nog niet officieel bevestigd.

Komt er een deel 6 van de ‘After’-reeks?

Of er een zesde deel van de After-reeks komt, is niet bekend. Zoals we hierboven ook al hebben aangegeven, zijn een prequel en een sequel wel al aangekondigd. Dit zullen twee losstaande films zijn: wel over dezelfde personages en zich afspelend in hetzelfde universum, maar waarschijnlijk met andere acteurs. Meer is hier op dit moment nog niet over bekend.


Veelgestelde vragen

 • Waar gaat ‘After 5’ over?

  Waar After 5 precies over gaat, is op dit moment nog niet bekend. Het lijkt het slotstuk van de After-reeks te zijn, dat na After (2019), After We Collided (2020), After We Fell (2021) en After Ever Happy (2022) het liefdesverhaal van Tessa en Hardin afsluit.

 • Wie zitten er in de cast van ‘After 5’?

  De castleden zijn nog niet bekend, maar we weten wel al dat Hero Fiennes Tiffin weer in de huid van Hardin kruipt en we Josephine Langford terug zullen zien als Tessa.

 • Wanneer komt ‘After 5’ uit?

  De opnames zitten er al op, dus we verwachten de film ergens in 2023. Zodra we meer weten, hoor je het van ons via je mail en onze social media-kanalen.

 • Waar kun je ‘After 5’ online kijken?

  Films van de After-reeks zijn te zien bij Pathé Thuis en Amazon Prime Video. Op die laatste vind je alle vier de films uit de reeks. We verwachten After Everything ook hier te kunnen zien.

 • Komt er een deel 6 van de ‘After’-reeks?

  Het liefdesverhaal van Tessa en Hardin is na After Everything waarschijnlijk afgelopen, maar een prequel én een sequel werden wel al aangekondigd.


Synopsis: Independent Films

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.