After 5 is nu te streamen: dit is alles wat je moet weten over ‘After Everything’

Ben jij nog niet klaar met het liefdesverhaal van Tessa en Hardin? Dat waren de makers ook niet, want terwijl het vierde deel nog in de bioscopen draaide was er al goed nieuws voor de Hessa-shippers: er zou ook een vijfde deel komen! After 5 draagt de titel After Everything, is inmiddels al in de bioscoop en op streamingdiensten verschenen en in dit artikel vertellen we je er alles over.

Waar gaat ‘After Everything’ over?

Wie After Ever Happy in de bioscoop gezien heeft of hem op Amazon Prime Video heeft bekeken, weet al dat er nog een deel zou gaan komen. Niet alleen eindigde de film met een gigantische cliffhanger, ook staan de woorden “to be continued” op het einde in beeld. Tessa en Hardin zouden dus nog een keer terugkomen! Dit nieuws maakte Hero Fiennes Tiffin (die Hardin speelt) tevens bekend in onderstaand Twitter-bericht.

Het liefdesverhaal van Tessa en Hardin was dus nog niet klaar. Hiermee wijkt de filmreeks voor het eerst af van de boekenreeks van Anna Todd. Zij publiceerde After in 2013 op Wattpad als een Harry Styles-fanfiction, maar omdat dit zo’n succes was werden de namen veranderd en de boeken gepubliceerd. In 2019 verscheen de eerste film van de reeks in de bioscopen. After We Collided (2020), After We Fell (2021) en After Ever Happy (2022) volgden, waarna alle boeken in de reeks verfilmd hadden moeten zijn. Het verhaal van het laatste boek is echter uitgesmeerd over twee films, want er volgde dus nog een vijfde deel: After Everything. De synopsis luidt als volgt:

🍿 “Het vijfde en laatste deel van de After-serie draait om de emotionele ontknoping van de tijdloze romance tussen Hardin en Tessa. Ze hebben alles al meegemaakt als koppel, dus de enige vraag die overblijft is: wat gebeurt er After Everyting?”

Is het dan daarna klaar of komt er ook een ‘After 6’?

Eerder werd er in een interview met Teen Vogue ook al bekendgemaakt dat er nog twee films zouden volgen: een prequel vanuit het perspectief van Hardin (gebaseerd op Anna Todds Before) en een sequel over de kinderen van Hardin en Tessa. After Everything is echter geen van beiden, maar is het slothoofdstuk van de After-reeks. Dit betekent dat er na After 5 misschien nóg twee films komen. Leuk!

Dit zullen wel twee losstaande films zijn: wel over dezelfde personages en zich afspelend in hetzelfde universum, maar waarschijnlijk met andere acteurs. Meer is hier op dit moment nog niet over bekend.

Wie zitten er in de cast van de film?

Oplettende kijkers weten wel dat de castleden nogal eens veranderen en dat personages soms door een andere acteur vertegenwoordigd worden. Zo werd Landon in After en After We Fell gespeeld door Shane Paul McGhie (What Men Want), maar werd de rol in After We Collided en After Ever Happy ineens vertolkt door Chance Perdomo (Chilling Adventures of Sabrina). Het is dus altijd maar weer de vraag welke acteurs we in een nieuwe After-film gaan zien.

Voor After 5 keren uiteraard Hero Fiennes Tiffin (Hardin) en Josephine Langford (Tessa) terug. Daarnaast zijn er ook rollen voor Sex Education-actrice Mimi Keene en Time Is Up-acteur Benjamin Mascolo.

Wanneer kwam de film uit?

Ieder jaar staat er wel een After-film op het programma en ook in 2023 is dat dus weer het geval. De makers hebben de film op woensdag 13 september 2023 gelanceerd in de bioscoop. Vervolgens werd ook bekendgemaakt dat hij nog voor het einde van dit jaar zou worden toegevoegd aan het aanbod van Amazons streamingdienst Prime Video in Nederland. Die datum bleek uiteindelijk vrijdag 22 december 2023 te worden, waardoor hij inmiddels te streamen is.

Waar kun je alle vijf de ‘After’-films in de reeks nu online kijken?

De eerdere delen van deze reeks zijn op verschillende streamingdiensten online te kijken. Zo kun je het eerste, tweede en derde deel in het aanbod van TVOD-streamingdienst Pathé Thuis vinden. De eerste film is daarnaast tevens bij Netflix te streamen. Verder kun je de volledige collectie van alle vijf de films momenteel kijken bij Amazon Prime Video in Nederland. Hiermee is dit de enige streamingdienst die in Nederland die momenteel de uitzendrechten van de complete reeks in handen heeft.


Synopsis: Independent Films

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.