‘Addicted to Marriage’ is tenenkrommend en ongeloofwaardig, maar toch blijf je kijken

De vier Amerikaanse vrouwen Monette, Shae, Amy en Kecia zeiden samen in totaal 20 keer “ja” en worden in het nieuwe TLC-programma Addicted to Marriage op discovery+ gevolgd met de camera. Wij namen een kijkje bij de serie en laten je in onze recensie weten wat we ervan vonden.

Recensie: ‘Addicted to Marriage’ op discovery+

TLC heeft weer een nieuwe insteek voor haar alombekende format gevonden: mensen die er extreem uitzien, met een extreme kwaal kampen of iets extreem leuk vinden. En dit keer is het de beurt aan… trouwverslaafden! Of nouja, eigenlijk dekt de titel de lading niet helemaal. De deelnemers zijn niet (allemaal) daadwerkelijk verslaafd zijn aan trouwen, maar hebben gewoon al buitengewoon veel verlovingen, bruiloften en natuurlijk scheidingen achter de rug.

De redenen voor de gefaalde beklonken relaties variëren van vrouw tot vrouw, net als het aantal ongedragen ringen dat ze inmiddels in hun nachtkastje hebben liggen. Vaak begint de redenatie ergens met “Ever since I was a little girl…”, waarna een levenslange droom over de perfecte bruiloft met de kijker wordt gedeeld. Soms ligt de verklaring elders, zoals bij een mormoon uit Utah die aangeeft dat ze niet van plan was om seks buiten het huwelijk te hebben en dus vanwege intimiteit snel besloot te willen trouwen.

Ook het aantal voorgaande partners verschilt van 2 tot 11 (!), net als de aanwezigheid van trouwplannen met de huidige vriend. Een irritante (en eerlijk gezegd behoorlijk ongeloofwaardige) bijkomstigheid hierbij is dat een deel van de vrouwen in het programma aangeeft hun partners nooit eerlijk te hebben verteld dat ze hiervoor al meermaals getrouwd zijn geweest. Voor welk programma denken deze heren dan dat ze worden gefilmd? Is dit écht nooit eerder ter sprake gekomen in de relaties? En vertel je dit daadwerkelijk eerder aan de camera van TLC dan aan je (zoveelste) aanstaande man?

Ongeloofwaardige en daardoor vaak tenenkrommende televisie dus. Maar hoe komt het dan dat je toch wil blijven kijken? Zoals vaker bij TLC hebben we weer te maken met een lekker simpele serie om je hoofd leeg te maken aan het eind van een zware werkdag. De titel dekt de lading dan misschien niet helemaal, maar we kunnen ons ergens wel voorstellen dat je ‘addicted’ raakt aan Addicted to Marriage. Veel kijkplezier!

Waar en sinds wanneer is ‘Addicted to Marriage’ online te zien?

In de Verenigde Staten ging Addicted to Marriage eind vorig jaar al in première, maar in Nederland kunnen we sinds begin juni 2022 eindelijk online kijken naar de TLC-serie via de streamingdienst discovery+. Op dinsdag 7 juni ging de eerste aflevering in première, waarna elke week een nieuwe van de in totaal 6 episodes te zien is. Het betreft een Original realityserie van de streamingdienst, wat betekent dat hij niet op concurrerende video on demand-platforms als Netflix, Disney+, Amazon Prime Video of Videoland te zien is of zal zijn.

De prijs van een discovery+ abonnement is €3,99 per maand of €39,99 per jaar voor toegang tot de volledige Entertainment catalogus. De eerste 7 dagen zijn echter gratis voor nieuwe abonnees. Als je ook toegang wilt krijgen tot de sportsectie met onder andere wielrennen (Giro d’Italia 2022 momenteel), UFC, Grand Slam Tennis (op dit moment Roland Garros) en meer evenementen, dan is de totale prijs van een lidmaatschap €5,99 p/m of €59,99 p/j.

Verhaal en informatie van de serie

Vier herhaalbruiden uit het hele land staan klaar om weer aan de slag te gaan. Ontmoet Monette, Shae, Amy en Kecia, die samen in totaal 20 keer door het gangpad zijn geweest!

TitelAddicted to Marriage
SoortSerie
Jaar2021-
TaalEngels
Duur1 seizoen
CategorieReality
KijkenBekijk direct bij discovery+

Synopsis: TLC / discovery+ via Warner Bros. Discovery