Deze 5 actiefilms van topkwaliteit zijn nu te streamen in Nederland

We schetsen een (ongetwijfeld bekende) situatie voor je. Je zit op een avond op de bank en hebt zin om met een biertje in je hand naar een heerlijke actiefilm te kijken. Of dat een klassiekertje of juist een recente film is, dat maakt je niet zo veel uit. Zolang er maar lekker veel actie in zit. Wij zetten in dit artikel 5 actiefilms van topkwaliteit op een rij die momenteel te streamen zijn via 5 grote streamingdiensten in Nederland: Netflix, Videoland, Amazon Prime Video, Disney+ en Ziggo Movies & Series.

Actiefilms in Nederland: 5 topfilms op 5 streamingdiensten

De volgende films en streamingdiensten passeren in dit artikel de revue. Hierbij wordt het verhaal in de film vermeld, de streamingdienst waarop deze momenteel te bekijken is, het cijfer op IMDb en een trailer.

 1. The Dark Knight (Netflix)

  9.0 op IMDb, film uit 2008

 2. Gladiator (Amazon Prime Video)

  8.5 op IMDb, film uit 2000

 3. Avengers: Endgame (Disney+)

  8.5 op IMDb, film uit 2019

 4. Django Unchained (Ziggo Movies & Series)

  8.4 op IMDb, film uit 2012

 5. The Terminator (Videoland)

  8.0 op IMDb, film uit 1984

Zijn we er klaar voor? Ga er even goed voor zitten, zorg voor een paar zakken chips en check snel de huidige bieraanbieding van de Jumbo om de hoek om je klaar te maken voor een heerlijk avondje genieten van actie voor de buis. De onderstaande topfilms, met elk een IMDb beoordeling van hoger dan een 8, zijn momenteel te kijken via streamingdiensten in Nederland.

The Dark Knight (2008)

Te streamen via: Netflix

Met de hulp van bondgenoten Jim Gordon (Gary Oldman) en Harvey Dent (Aaron Eckhart) heeft Batman (Christian Bale) de criminaliteit in Gotham City goed weten te beheersen. Maar wanneer een verachtelijke jonge crimineel die zichzelf de Joker (Heath Ledger) noemt, de stad plotseling in chaos gooit, begint de gekapte superheld een dunne lijn te trekken tussen heldhaftigheid en waakzaamheid.

De film The Dark Knight krijgt een 9.0 uit 10 op IMDb.

Gladiator (2000)

Te streamen via: Amazon Prime Video

Het verhaal van een eens zo machtige generaal die gedwongen werd een gemeenschappelijke gladiator te worden, speelt zich af in de Romeinse tijd. De zoon van de keizer is woedend als hij als erfgenaam wordt doorgegeven ten gunste van zijn vaders favoriete generaal. Hij doodt zijn vader en regelt de moord op de familie van de generaal. De generaal wordt als slaaf verkocht om als gladiator te worden opgeleid – maar zijn latere populariteit in de arena bedreigt de troon.

De film Gladiator krijgt een 8.5 uit 10 op IMDb.

Avengers: Endgame (2019)

Te streamen via: Disney+

Zwevend door de ruimte zonder voedsel of water stuurt Tony Stark een bericht naar Pepper Potts als zijn zuurstoftoevoer begint af te nemen. Ondertussen moeten de resterende Avengers – Thor, Black Widow, Captain America en Bruce Banner – een manier vinden om hun overwonnen bondgenoten terug te brengen voor een epische krachtmeting met Thanos – de kwaadaardige halfgod die een slachting heeft aangericht op de planeet en het universum.

De film Avengers: Endgame krijgt een 8.5 uit 10 op IMDb.

Django Unchained (2012)

Te streamen via: Ziggo Movies & Series

Twee jaar voor de Burgeroorlog vergezelt Django (Jamie Foxx), een slaaf, een onorthodoxe Duitse premiejager genaamd Dr. King Schultz (Christoph Waltz) op een missie om de gemene Brittle broeders te overwinnen. Hun missie is succesvol, Schultz bevrijdt Django en samen jagen ze op de meest gezochte criminelen in het zuiden. Hun reizen brengen hen naar de beruchte plantage van Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), waar Django’s lang verloren vrouw (Kerry Washington) nog steeds een slaaf is.

De film Django Unchained krijgt een 8.4 uit 10 op IMDb.

The Terminator (1984)

Te streamen via: Videoland

Vermomd als mens reist een cyborg moordenaar bekend als de Terminator (Arnold Schwarzenegger) vanuit 2029 naar 1984 om Sarah Connor (Linda Hamilton) te doden. Het is aan Kyle Reese (Michael Biehn) de opdracht om Sarah te beschermen. Hij onthult de komst van Skynet, een kunstmatig intelligentiesysteem dat een nucleaire holocaust zal ontketenen. Sarah is het doelwit omdat Skynet weet dat haar ongeboren zoon de strijd tegen hen zal leiden. Met de vrijwel onstuitbare Terminator in de achtervolging proberen zij en Kyle te ontsnappen.

De film The Terminator krijgt een 8.0 uit 10 op IMDb.