Zo ziet de acteur van koning Bumi uit Netflix’ Avatar-serie er in het echt uit

Streaminggigant Netflix heeft gisteren de live action remake Avatar: The Last Airbender, gebaseerd op de gelijknamige animatieserie uit 2005-2008, gelanceerd. Een van de meest opzienbarende rollen tot dusver is die van de maar liefst 100 jaar oude koning Bumi van Omashu. Maar welke acteur speelt eigenlijk zijn rol in de serie?

Utkarsh Ambudkar (40 jaar) kruipt in de huid van 100-jarige koning Bumi

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar in het onderstaande filmpje zie je hoe de acteur Utkarsh Ambudkar er in het echt uitziet. Hij heeft pas net 40 kaarsjes uit mogen blazen, wat betekent dat hij tijdens de opnames van de Netflix-serie Avatar: The Last Airbender nog maar 39 jaar oud was. Wat een flinke dosis make-up, en heel wat fysieke training voorafgaand aan de filmdagen, al niet kan doen…

Hier kun je Utkarsh Ambudkar van kennen

Ambudkar is een typisch manusje-van-alles, zoals wel vaker het geval is bij acteurs. Naast deze baan is hij namelijk ook nog eens rapper en zanger, bekend onder de naam UTK the INC. Dat is ook de naam die hij gebruik voor zijn bovenstaande Instagram-account.

De acteur is geboren en getogen in Maryland, een staat in de Verenigde Staten, maar heeft ouders die in de jaren 80 geëmigreerd zijn vanuit India. Als we even in zijn filmografie duiken, dan zien we dat je hem onder andere kunt kennen van zijn rol als Donald in Pitch Perfect en Rin in Blindspotting. Meer recent vertolkte hij de rol van Manish Kulkarni in de Netflix-serie Never Have I Ever (zie video hierboven) en was hij Rakesh Dewan in de biografische dramaserie The Dropout.

Alles wat je wilt weten over de Netflix-serie ‘Avatar: The Last Airbender’

De live action remake van Avatar is natuurlijk dé Netflix-serie van dit moment. Daarom zijn wij ook uitgebreid voor je in de achtergrond gedoken. Op onze website vind je onder andere 4 dingen die je moet weten voordat je gaat kijken en alle alle series en films uit de Avatar-reeks (+ streamingdiensten). Wil je alles weten over de hoofdrolspeler? Lees dan mee in ons informatie-artikel over de acteur die Aang speelt.

Naast deze Avatar-serie heb je ook nog de film The Last Airbender uit 2010 en de animatieserie The Legend of Korra uit 2012-2014. Maar eerst kunnen we nog genieten van acht afleveringen van de Netflix-serie, waarna we hopelijk ook een tweede seizoen krijgen van de streaminggigant.